уторак, 1. новембар 2011.

MIRIS I JAŠARA I NIJAZA
Autor čuvene islamofobične izjave Miris tamjana se širi Bosnom, komprof Nijaz Duraković, raskrilio se u Avazu, i na naslovnici, i na petici, i opet širi miris, Miris Alije nad Bosnom. JGA.
Komprof Duraković za Jašara Teroristu okrivljuje sve i svja. Samo ne sebe. Kriv je Alija što ih je doveo. Ali, njemu je još u ratu rekao da se pokajao. Jašta.ba. Krive su i granice. Znate kako je bilo. Armija Bosne je držala velike frontove na sve strane pa nije mogla paziti na granice AR, Autonomne Regije Bosne. Krive su obavještajne službe. One, zapadnjačke i druge, pošalju ljude, tajne agente i tajne agentice, koje dobro plešu trbušnjake, pa nesretnu ohmladinu uhbijede u vehabizam. Kriva je i IZ jer ne može jedna hutba Efcerića da zaustavi to zlo.
Samo nije on kriv. Član Ratne Vlade ARB. Najlakše je na mrtvog Aliju. Kao da je i on sam proizvod tih tajnih trbušnjaka. Kako se pojavila Alijina Islamska deklaracija u kojoj piše upravo ono što Jašar sada propagira. Ne priznajem ovaj vaš sud. To je izmišljotina. Alija je napisao da nema ništa dok muslimani ne budu sami i ne budu uređivali svoju državu kako spada.
Svi ste krivi, profesore. Svi koji ste tada stolovali u Sarajevu. Ti, onaj tvoj Lagumdžija. I tvoj Bogić. I Ćelo. I Caco. Nešto od toga vam je pobrojao Tunjo nekidan. Borili ste se za kurčevu multietničku BiH sa Vjerskom Islamskom Armijom.
Danas upravo toliko BiH i imate.
Mislite da je Jovan Divjak dovoljna zamjena za tamjan. Da je on dovoljan krst za vašu multietničnost.
Komprof Duraković iznosi tezu kako su bosanski muslimani suniti hanefijskog nezheba. To je, kaže najvitalniji i najtolerantniji islam. I uspio je, opet kaže Nijaz, da u srcu hrišćanske Evrope opstane 600 godina u razvijanju tolerancije, približavanja, solidarnosti. JMM.
A čim se ukazala prilika, počeli su zvjerski rat za Islamsku Republiku. I Efcerić danas traži zemlju za Bošnjake. Doista je ta kontinuirana šestostogodišnja linija tolerancije, približavanja i solidarnosti zakonito prešla u zahtjev za Islamsku Bosnu i protjerivanje hrišćanstva. To je tako tolerantno i civilizacijski. Suniti hanefijskog mezheba.
Suniti hanefijskog mezheba su za svoju državu u srcu hrišćanske Evrope žrtvovali mir. Da li je Komprof Nijaz pitao Aliju o pokajanju i na tu temu.
Tražnja, htijenje, nezavisnost na silu i ratovanje za svoju državu u nečijem tuđem srcu je samo po sebi teror.
Potpuno je logično da se pojavljuju jašarevići u takvoj bašči.ba. I biće ih sve više. BiH je, u Sarajevu, postala Bosna. A Bosna je plodna gredica za radikalizaciju islama. To što Turska primiruje budale a Efcerić oštro osuđuje, to je vrh ledenog brijega i dobra taktika.
Ne treba imati iluzija, u ratovima koje nosi ovaj vijek, za evropske hrišćanske prostore najvažniju ulogu odigraće Sandžak, Kosovo i Sarajevska Bosna.