субота, 23. април 2011.

SVE GO NOA
Za vrijeme Vlade Pere Bukejlovića, Doboj, zadnja pošta, Bušletić, nekoliko željezara, osim Zeničke, u četverobrigadnom sistemu je izlijevalo zlatne šine koje su odmah, još tople, montirane na pruge Žljeznica Srpske kako bi vozovi, najčešće sa sedamdeset i više vagona, vozili zlatnim prugama. Ljudi su masovno vadili zdrave zube i stavljali zlatne a burad u rafinijeriji ulja u Modriči, bila je takođe zlatna. Samo su čepovi bili srebreni. Za vrijeme te Vlade Pere Bukejlovića, zabranjeno je bilo peći rakiju u bakrenim kotlovima. Samo u zlatnim, ZTSJ. Na njivama su radili radnici, poljodjelci, zemljoradnici, svi redom sa naočarima za ceodva zavarivanje jer su kombajni bili zlatni pa je odsjaj bio toliko jak da se moglo oslijepiti ali je ta svjetlost uticala na žitarice tako da su brže rasle pa smo imali po sedam, osam žetvi godišnje. Šta godišnje, samo tokom juna, jula i avgusta. U septembru, štogod je niklo, preoravalo se. U Republici Srpskoj su bili vladini službenici, ekonomski eksperti, planeri i direktori iz Grčke, Irske i Portugala kako bi proniknuli u Ekonomsko Čudo Pere Bukejla. Toliko su dugo boravili, a nisu shvatili, da su zapustili svoje ekonomije koje su danas bankrotirale. Da! Reforma policije u BiH, za vrijeme te Vlade Pere Bukejlovića, nije uspjela jer su policajci Republike Srpske nosili zlatne čizme i cezejce dok su oni šugavci iz Federacije imali čizme od ucrvale kože iz Visokog. Toliko su smrdili da su stranci napustili i BiH i reformu.
E, za vrijeme te Vlade, ministrica finansija bila je Svetlana Cenić. Grci, Irci i Portugalci su htjeli da je odvedu jer su shvatili da je ona tvorac Ekonomskog Raja Cijelog Kraja. Grci su je prozvali Svetlanopulos Cenogulis, Irci Šven Ceneri a Portugalci Svetlanoš Cenoš.
Onda je Čavić, tada Predsjednik, proglasio Geonicid u Srebrenici a vlast predao Dodiku.
Danas Svetlana Cenić uglavnom svetlucka za Fridrih Ebert Topić i za sarajske naručioce. Oni Američani napravili svjetsku finansijsku krizu pa ovakvi seksperti, sereksperti, nemogu da dođu do izražaja. Cenić, ali i Aleksa Milojević, poznati esdeesov serekspert koji je narodu, odmah iz rata, kada je narod imao čudo para, kao tvorac koncepta, STJ, uzimao takse za privatizaciju pa ih pojela maca ko Kalinićevo porodilište.
I, svetluckaju Cenić/Milojević o tome kako je sve propalo u Republici Srpskoj, kako će nestati penzija, kako su doprinosi na plate povećani pa se gule i radnici i gazde. Kakvi povećani, izjednačeni sa Federacijom. Debela Berta Zlatne Ekonomije kaže da se doprinosi i porezi dižu kad je ekonomski prosperitet. Da se ne osjeti. Ako se ne osjeti, zašto ga dižeš. Pa seruckaju o tome kako je ekonomija Republike Srpske, i Vlada, i Vlada, zadužena kod banaka 300 miliona. A Federacija nekoliko. BiH upišani milion. To je dokaz propasti. Ne svetluckaju ništa o tome da objasne koja bi bankarska budala dala u zajam Federaciji. I još koja veća BiH. Onda svetluckaju kako su pare od prodaje Telekoma potrošene. Koliko shvatam, trebalo ih je zakopati u ćupove i sjediti na njivi dok nas grom ne poubija.
Dabome, sve ove potopničke naručene priče objavljuje Avaz i druge Sarajevske Tračarolije. Jedino je optimističko što je avazov novinar, medijator, jednako stručan za ekonomiju kao i sereksperti, izjesna Spasenićka.
Iz izvora koji su htjeli da ostanu izvori, saznao sam da Svetlana Cenić gradi barku. Na nju će privesti Čavića, Ivanića, Bukejlovića, Micu Poreznicu, Damira Miljevića, Đihajlicu, Uspuhala, Tanju Štiftung, Natvatašu i Vladu Trišića. Što Vladu? Neko u Novom Svijetu mora da bude stručnjak za uplatnice. I Aleksu, STJ.
Od one moje predizborne vrste Nudiguza i Potopnika, ostali samo Telali Propasti. U međuvremenu kriza i katastrofalna politika koja je pare utrošila u opštinsku infrastrukturu, kriditiranje proizvodnje, razvoj putne mreže i stabilizaciju Republike Srpske uopšte, učinila je da Nudiguzi, izgubivši i glasove i izbore i Mihajlicu, hodaju i bez ideje i bez golog dupeta. Kao onaj siroma u reklami za Old spajs.