недеља, 24. октобар 2010.

NUDIGOOZ BALL, FINALE
Šta bi Majk Mihalik, Milanko Mihajlica, buduću Visoki predstavnik Nove Grujića, Evropske Unije, Grupe BN 277 i Nato-pakta, za Belgiju, rekao za Mladena Ivanića, nakon što je jedva spasio svoju predsjedničku fotelju u SRSRSNGIJIE, čije se članstvo proširilo na 14 članova, a nakon što je Mladen Ivanić podišao Zlatku Lagumdžiji i počeo da podvodi SDS?
Rekao bi: Pička jedna.
Iskoristio je moju eruditivnost o kriminalnim radnjama vlasti i svakog prozora na zgradi Vlade, moju sposobnost opsjene voditeljica BNTV i muškog voditelja na ATV, moju supragenijalnu komunikativnost sa gledaocima, moj veliki ugled u rejonu Bosanskog Novog, moj talent za Opstanak... i probio se u Sarajevu. Stigao do Zlaje Lagumdžijeva koji, ipak, nema tako buljave oči kao ja, i s njim, na mom izbornom uspjehu, četverogodišnjem krvarenju u skupštinskim klupama i neospornom autoritetu pred kojim još jedino ne drhti Dodik, i sa njim, Zlajom Favoritom Koalicije Zajedno, kuje planove da ide u vlast, da ide u Dom naroda, da ide u Savjet ministara. Da ide u 3LPM.
Pička jedna.
Mladen Ivanić, vođa Koalicije Zajedno za Zlatka Lagumdžiju, iako se ta koalicija, čiji sam ja bio istinski frontmen, šoumen i mačomen, ispočetka zvala Koalicija Zajedno za Republiku Srpsku, pa ubrzo prerasla u Koaliciju Zajedno za Mladena Ivanića, sada traži pet srpskih poslanika u Predstavničkom domu PS BiH kako bi zakoni prolazili.
Ne kaže, Pička Jedna Ivanić, koji zakoni. Znam ja, oni Lagumdžijini.
Eto, tako bi, da otvori dušu, zborio Majk Mihalik. Novi Visoki predstavnik za Belgiju.
Stvarnost je, ipak, drastičnija.
Tačno je da je cijela predstava izvedena zbog Mladena Ivanića, čovjeka koji je ucijenjen oslobađajućom presudom. Široka javnost ipak nije bila upućena u prave ciljeve kandidovanja MI-3 za člana Predsjedništva BiH.
• Mladen Ivanić je trebao biti treći muslimanski član u Predsjedništvu. Predsjedništvo izglasava mandatara.
• Zlatko Lagumdžija je trebao biti predsjedavajući Savjeta ministara. SDP u svojim programskim osnovama ima ustavne promjene sa ukidanjem entiteta.
• Izborom pogodnih poslanika u Predstavnički dom i, kasnije, u Dom naroda, trebalo je onemogućiti 10 iz Republike Srpske Protiv, a omogućiti 5 Za. Time bi se otvorio put dalje zakonske devastacije Republike Srpske i njenih nadležnosti. Za ustavne promjene bi se čekao pogodan trenutak.
Ivanić sada spašava što se spasiti da. Postoji potencijalni dvojac u Predsjedništvu ali jedan je siguran protiv Lagumdžije a drugi nije siguran za Lagumdžiju. Komšića se ne računa. MI-3 nastoji da u igru uvuče SDS, svoju staru služavku, koju će iskoristi na najperverzniji način. SDS mu treba za onih pet Za.
Biće zanimljivo vidjeti kako će završiti Nudiguz Bal. Zvijezde izborne večeri Ognjen Tadić, sa uspavankom Laku noć Republiko Srpska Bez Mene, i Branislav Borenović, sa koračnicom Prijave krivične će biti, odigrale su potrebne jednočinke i nema ih više.
Na sceni je Posljednja igra Mladena Ivanića.