понедељак, 3. мај 2010.

MUP KANTONA SA, HEROJ
Svi se vole, zajedništvo cvjeta, zemlja krupnim koracima hrli ka natou i euu, ustavne promjene samo što nisu, reforme u niskom startu... a jedan MUP herojski obavio posao. Niko nikom nije jebo mater. MUP Kanotna Sarajevo obezbjeđivao je paljenje svijeća i polaganje bijelih ruža na mjestu patriotskog spaljivanja vojnika jna u Velikoj Bici na Miljacki, u prošlom vijeku poznatijem kao Dobrovoljačka ul.
I postigao izuzetne rezultate.
Nije, dakle, više pitanje da li treba obilježavati, da li je to provokacija, da li je to revizija istorije i odbrane od agresije (jer, kako sam čuo, tog dana su jake snage usrane jna navalile na grad iz više pravaca sa oficirima koji su potpisali da će poginuti ili ubijati, sa transporterima i oklopnjacima i prijetila je opasnost da, ako padne Saraj, prođu pored Visokog, unište piramide i za sat vremena stignu u Zenicu i zauzmu simens-martinovu peć i zaplijene željezničke šine na lageru, a onda se pozdravi sa BiH i njenom paramecijumskom istorijom – stvar, dabome, stoji obrnuto, povlačili su se, predali su se, ko popišani i ulitani), nego pitanje je da li će MUP Kantona SA uspjeti da obezbijedi ljubav između Sarajeva i Srpskih Uskoka Provokatora.
Doista je usrana zemlja u kojoj MUP mora da se bavi ovakvim poslovima. Sarajevski bošnjački lideri govore o funkcionalnoj državi, naučili ih stranci, o reformama, Sud za ljudska prava u Strazburu, koji je nekada bio Štrazburg, u entitetu Dojčland, odlučio da se Sejdić i Finci mogu kandidovati a ovdje MUP obezbjeđuje Srbe, pravoslavne žute svijeće i bijele ruže. I čuva ih barem dok je za dana, da se rulja ne bi iživljavala nad njima. Kad već ne mogu nad Srbima.
Što će Sejdiću i Finciju to kandidovanje, kao ljudsko pravo, kad ne postoji mogućnost, pusti pravo, da zapališ svijeću.
Ali, ovaj događaj je istorijski za BiH.
To je pokazna vježba kakva bi Bosna bila kad bi se u nju pretvorila Bosna i Hercegovina, kada bi se promijenio ustav i kada bi se unitarizovala Zemlja Otomanske Stabilnosti.
Takvu zemlju žele svi oni koji govore o ukidanju entiteta, oni koji su protiv jednog hrvatskog kandidata za člana Predsjedništva BiH, oni koji govore o jednoj adresi kojoj treba da se obrati EU, oni koji govore o funkcionalnoj državi, oni dudeci i luleci iz ohaera... zemlju u kojoj bi bilo više policajaca nego Srba i Hrvata.
Pa kudgod krene Srbin, policija za njim. Da ga čuva dok piša, dok se šiša, dok se krsti, dok se ženi, slavu dok slavi. Hvala Bogu, hvala MUP-u.
A i šta je za ovoliku Funkcionalnu Zemlju tridesetak hiljada policajaca.