субота, 8. мај 2010.

GRBOVI OPŠTINA I GENERAL KRSTIĆ
Klub bošnjačkih delegata u Vijeću naroda Republike Srpske pokrenuo je, ili će pokrenuti, najavili su, proceduru pred Ustavnim sudom Republike Srpske, o preispitivanju ustavnosti dvadeset opštinskih grbova i njihovog uticaja na vitalni nacionalni interes. Svaka opština ima neka svoja obilježja a skoro sve imaju neku vrstu ili simboliku krsta i vjere. Bošnjačkim delegatima ništa od toga ne odgovara. Tomislav Tomljanović ne vidi rješenje niti vidi prevelike razloge za pokretanje postupka pred ustavnim sudom, očito, i kaže: Neka stave na svaki grb po jednu džamiju i dvije crkve.
Napomena: Klubo Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske nije nikakvo tijelo, organ niti institucija i problematično je njihovo samostalno pojavljivanje u političkim procesima. Klub Bošnjaka, kao i druga dva kluba, postoje samo kao dijelovi unutar Vijeća naroda ali ne postoje izvan tog tijela.
Vijeće naroda je uvedeno na osnovu nelegalne odluke ustavnog suda BiH o konstitutivnosti na na nivou države, entiteta, opštine, ulice, sokaka, javnog nužnika i na nivou avlije, nelegalne jer je bilo 5:4 a pored dvojice sudija Bošnjaka Za su bila i tri stranca koji ni u jednom ustavnom sudu na svijetu demokratije nisu ništa.
Vijeće naroda Republike Srpske je uvedeno da razbija Republiku Srpsku i da stvara vještačku konstitutivnost i multietničnost. Po tim nakrivim odlukama 5 ministara u Vladi Republike Srpske moraju biti Bošnjaci, bez obzira na izborni rezultat i skupštinski mozaik. To je Otomanska Direktna Izborna Demokratija. Po istom pravilu u Federaciji BiH 5 ministara moraju biti Hrvati a osam Bošnjaci, mada je Federacija muslimansko-hrvatska. Znači jednakovlastna. O tome je pisao Leo Pločkinić Ivi Josipoviću. Kao nauk.
To se čini i sa pokušajem ukidanja opštinskih grbova. Prethodno je ukinut grb Republike Srpske i himna Bože pravde jer je himna tih koji su tražili ukidanje, vjerovatno, Bože nepravde. Glavni razlog ukidanja je što se tamo pijeva: Spasi, bože, srpskog kralja i sav srpski rod. Ne spasi, satari ih, majku im jebem četničku.
Nema osnova za bošnjačko iživljavanje nad grbovima opština. Tačno je da je u tim mnogim opštinama, prije bratokoljačkih ratova, živio značajan postotak muslimana. Ali je tačno da su u Dejtonu, u geografsku naseobinu BiH, ušle muslimansko-hvatska federacija, a ne srpskomuslimanska, i Republika Srpska, a ne Republika Muslimanska, ušle u viđenom stanju. Naknadno je svakome vraćena imovina i omogućen povratak. I proces je završen. Nema više naših grbova. Postoje samo vaši grbovi.
U zatvoru u londonu trojica muslimana zatvorenika pretukli su i isjekli osuđenog zločinca Radislava Krstića, nekadašnjeg generala Vojske Republike Sepske i komandanta Drinskog korpusa, čini mi se. Isjekli su ga po licu i vratu sa očitom namjerom da ga ubiju.
Kakve veze imaju bošnjačka preispitivanja grbova u Banjaluci i muslimanski pokušaj ubistva osuđenika Krstića u Londonu?
To su identične pojave.
To je zahtjev Fundmanetalnog uma da uređuje svjet po svome, samo po svome i isključivo po svome. Islamska deklaracija. Oni u Londonu kao i oni u Banjaluci. Zločinac Krstić je osuđen. Ali Fundamentalni um smatra da nije osuda ako nije njihova osuda i presuda. Fundamentalni um u Banjaluci smatra da nije bitna volja većine u lokalnim skupštinama koja je usvojila grbove, ako to nije njihova volja.
Možda i nije glavno pitanje kako BiH dovesti do raspada, nego kako izbjeći ispod velikog mraka Fundamentalnog uma koji se nadvija nad sve nas.