четвртак, 29. април 2010.



REZOLUCIJA INFORMBIROA
Ostalo mi još iz vremena kad sam, kao mlad student, naslućivao opasnosti od onomadnog političkog režanja Staljina, Varšavskog pakta i Soclagera na krhku socijalističku federativnu republiku jugoslaviju, da se naježim na riječ Rezolucija. Kad je donijeta Rezolucija Informbiroa, tata Živko i djed Milan su se, čuvši to na Glasu of Amerika, odmah usrali. Nisu imali kad ni svitnjak da odvežu. Iako nisu bili članovi Partije. Gasi lampu i ererniš, stoti crkava.
PS SE, malo pitomije zvuči od INFORBIRO, ali Rezolucija. Zvuči strahotično. Dakle, ta Parlamentarna skupština Savjeta Evrope donijela je Rezoluciju povodom odluke Suda za ljudska prava, Strazbur bb. Ono, Sejdić-Finci, kandidovanje. Ali u Rezoluciji sitno piše: BiH da "ne gubi vrijeme i da, i prije opštih izbora u oktobru, pokrene ozbiljan institucionalan proces za sveobuhvatni paket ustavnih amandamana u skladu s obevazama koje nosi članstvo u Savjetu Evrope i uz poštivanje ekspertize i preporuka Venecijanske komisije".
Ovo je mnogo ozbiljnije od nemogućnosti da se kandiduje Fini Sejdić.
Bilo bi dobro da strazburski dvojac prizna ako je bilo pritisaka na njih da tuže svoju Majčicu Zemljicu Državicu Nepravednicu, kako bi se preko te tužbe načinio grupni seks za potrebe Sarajunitarizacije kao kaćuna i visibabe Nove Otomanske Stabilnosti.
Koliko razumijem, sveobuhvatne ustavne promjene nisu samo za zaštitu ostalih nego za uništavanje svih ostalih. Osim onih, znate vi dobro kojih.
Dakle, ta usrana Evropa, soli pamet ovdje, nama, koji smo imali stećke kad oni nisu imali ni rolligstonse. Usrana Evropa, koja još nema jednu adresu pa Grčka ne zna kome da se obrati u teškim trenucima kad je ostala bez kese i otišla na raboš. A ni mi, Država BiH i Cijelog Sarajeva, ne znamo kome da se obratimo. Dolazi nam onaj Slovenački Četnik Kacin, dolazi Doris Upakovana, dolazi Bramerc, dolazi Svoboda, slobode imamo dovoljno, dolazi onaj za proširenje, dolazi Sasi… I svi pričaju svoje. Sludiše ovu lijepu dobru ustajalu zemlju.
Sad još i Rezolucija.
Možda nam neće prihvatiti delegaciju u PS poslije oktobarskih izbora, veli selo.
Ma nemoj.
A mirno gledaju kako nas Turska zapišava i obilježava svoju teritoriju. Mirno ko Krležin Kumrovec.
Mešaj Evropo. Promešaj malo te svoje Rezolucije.