понедељак, 23. новембар 2009.

REPREZENTATIVCI ZLOUPOTRIJEBILI OHAER
Reprezentativci Zenice, Edin Džeko, Nemanja Supić i Zvjezdan Misimović, obznanili su poruke o ulasku BiH u Evropsku uniju. Učinili su to na sajtu Šta ima.ba ili slično, kojeg je ustanovio Ohaer i koji je još jedan od velikih projekata tog Upravitelja, poput Ešdaunovog bagera, Rafijevog Istražnog tima, Glavnog tužioca Barašina...
Nogometaši, koji ne znaju igrati fudbal jer na dvije utakmice onim rahitičnim Portugalcima i sve samim isprdcima u odnosu na momčine kao što je Džeko, a i igrali su bez šepurana Ronalda, nisu dali ni jedan gol, zajedno sa Ohaerom, uputili su poruku političarima: počnite raditi i ukinite stvari koje štete BiH.
Našla krpa zakrpu.
Isti nivo efikasnosti je i reprezentativaca Zenice i Ohaera. Za četrnaest godina Ohaer se nije plasirao nigdje i nikuda, ninašta. Tako i nogometaši. Jedino njihovo opravdanje je loš teren na Bilinom polju koji su mu uvalili Šin Ćiro i Mudro Rukovodstvo Reprezentacije. Momci koji su rođeni u Njemačkoj, navikli su igrati na besprijekornim terenima a ovdje su ih doveli u krmećak. Sličnu glupost je napravio i onaj Mrgodni Murinjo kada je, onomad, Barselonu ugostio na Čelzijevom nesređenom i uništenom terenu nadavši se da će njihova tehnika zakazati – i ispušio.
Nogometaši su, u stvari, zloupotrijebili Ohaer i njegov cirkusantski opijum o tome kako je u ovoj zemlji sve pogrešno zato što su političari takvi kakvi su. A političare je, za razliku od Ohaera, birao narod.
I cirkusantski Ohaer je zloupotrijebio nogometaše. Oni nisu dužni da znaju šta je na stvari, jer ne znaju ni fudbal da igraju. Ali Ohaer zna šta je na stvari. Zna i Incko, koji je nakon Zenice ponovio klovnovsku epizodu Ćirinog Bijelog šala, ko se još toga sjeća, s kojom je i počeo Veliki Cirkus Šin. Ćiro na početku, Incko na kraju.
Nositi šal navijača Reprezentacije Zenice loša je propaganda.
Tako se samo prodaju ruske šubare Tuarezima u Sahari. Ili cipelice sa visokim štiklama ženskom rodu Masajaca.
A o stavljanju na jednu, stranu.ba, da i ne govorim.