недеља, 22. новембар 2009.

GRČEVITA BORBA ZA OPSTANAK
Micelijum Osoblja Ohaera konačno je podjarmio i Valentina Incka. Da nije, nikada u Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija ne bi odnio onakav tužibabičnjak.
Sad mi je jasnije zašto je hrabri ratnik, Miroslav Lajčak, koji je izdržao crnogorskih 55%, pobjegao iz BiH ne imavši kad ni rep da podvije.
Za to vrijeme u Državi traje druga vrsta bitke.
Bljedoliki, krečkoliki, ubledeo, što bi reki Srbijanci, ko pokojni Mita, tri dana pred smrt, Rafi Gregorijan, poduzeo opet ofanzivu na medije, gostovao i na Erteeresu, i intelektualizirao na Krugu 99, sve u svrhu podrške optužbama koje je pod Kip Slobode odnio Valentin Incko. Ali odaje ga bljedilo. Velika je nužda u pitanju. Otvoreno je previše frontova a falangi nestaje. Rafi predosjeća da je kraj. Valentonova Austrija je blizu. A šta ću ja.
Američki Kalaj, koga podržava američka vlada ali ne stoji iza njega, Rafi Gregorijan, poturio je Valentinu Incku ključnu riječ: međunarodna uprava, sa kojom je ovaj otišao u Njujork.
On je tamo odnio izvještaj o problemima koje ima Međunarodna Uprava u BiH a koje joj pravi Hajduk Mile i Serbski Pobunjeni Kraji.
Bosna i Hercegovina je Dejtonskim sporazumom kojeg je potpisala i Republika Srpska, naročito Molitvu o Ohaeru, dobila Visokog Predstavnika Ujedinjenih nacija. A on ima pravo da ima neko osoboblje. Nije čak navedeno da ima prvog zamjenika palube niti Rafija. Visoki Predstavnik ne znači i Međunarodna uprava. Osim ako se Austrijancu nije pričinila asutrougarska auprava, kao onom ministarogluu Otomanska imperija.
Ohaer, odnosno osoblje, koje već nekoliko godina predvodi Rafi Gregorijan, imao je nekoliko strateških ciljeva u sklopu Međunarodne Uprave nad BiH:
· Ovladati zakonodavstvom
· Ovladati lepezom optužbi i tužilaštvom
· Ovladati Visokim Predstavnikom,
· Ovladati medijima
· Ovladati policijom
· Ovladati špijunažom, legalnom i ilegalnom
· Ovladati odnosima među nacijama u BiH
To bi se, onda, zvalo Međunarodna Uprava.
Prvu fazu tih ciljeva proveo je Pedi Ešdaun. Drugu fazu započeo je Rafi Gregorijan. Švarc, Miroslav i Valentin su trebali, ili su već bili, samo paravan. PIK scenografija.
Ubledeli Rafi, njegovo bljedilo, svjedoči sada, da je svemu došao kraj. Od postavljenih ciljeva propali su:
· Nametanje zakona. Čal ni Službeni glasnik neće da objavu te pisanije.
· Od silnih optužbi protiv Čovića, Ivanića, Dodika... nema ništa jer su produkovane i poturene potlačenom glavnom tužioca i stranim tužiteljima.
· Međunarodne sudije i tužioci. Niko više u BiH ne želi da im izda ausvajs.
· Unitarna policija odavno.
· Mediji, takođe. Više ni Ateve ne zove Rafija.
· Šipijunaža. Sve šeme provaljuju sarajevske novine. Votergejt je mala maca.
· Ni odnosi među nacijama nisu kako bi željela Međunarodna uprava da budu. Srbi i Hrvati, ja to zovem hrišćani, sve su bliži.
Privid je ovladavanje Visokim Predstavnikom.
Glavno pitanje za Međunarodnu upravu, a to znači za Incka, Gregorijana i Ohaer, ko ima hrabrosti da ostane ovdje do izbora 2010.