недеља, 11. јануар 2009.

RASPAD SAD
PROPAST ZAPADA
Izvjesni ruski profesor, inače nekadašnji saradnik Kagebea, tamo su svi, koji nisu bili u Sibiru, bili saradnici KGB, iznio je čvrstu prognozu o raspadu Sjedinjenih Američkih Država. I to 2010.
Vijest je zanimljiva, naročito za ljubitelje geografije Virovitica – Karlovac - Karlobag pa je i obišla svijet kao i konkretne stavke o tome kako Teksas sa okolinom ide Meksiku, Aljaska se vraća Rusiji a Atlantski Entitet će pripasti Evropskoj Uniji. Vjerovao sam profesoru sve dok nije pomenuo Evropsku Uniju. Taj dio teorije nije realan jer će neko sve upropastiti na referndumu. Ko’ što gledam, Holandija.
Neće se Amerika tako raspasti. Jer nastala je u krvi pa se samo u krvi može i raspasti. A to nezajažljivom kapitalu nije potrebno. Amerika će istrunuti iznutra, u sklopu Propasti Zapada, svakako ne do 2010.
Inače, Ameriku moram smatrati Zapadom, mada nema nikakave veze sa tim pojmom jer nema kulturu zapada, uopšte, pismenost, vjeru, slikarstvo... nema ljudske norme i vrijednosti Zapada, nema zapadni odnos prema Kapitalu. Amerika je, što bi rekao Haris Silajdžić, entitet nastao na genocidu ali ne Harisovom lažnom nego na stvarnom. Na istrebljenju Indijanaca.
Amerika je dio Zapada i po tome što se nekontrolisano širi što neumitno vodi u propast. Tako je propalo Rimsko Carstvo. Tako je propalo Carstvo Aleksandra Makedonskog. Tako je propalo Carstvo Džingis Kana. Tako je propalo Carstvo Adolfa Hitlera.
U nekontrolisano širenje Zapada Amerika se uključuje demokratskim osvajanjem istorijske linije Beograd – Bagdad – Afganistan ali i geostrateškim džeparenjem zemalja Istoka i sveg drugog otpada po svijetu. A Evropski Zapad se uključio kao izvođač grubih radova u širenju Evropske Unije koja je često predsoblje NATO-pakta, koji je, pak, institucionalizacija nekontrolisanog osvajanja svijeta.
I formiranje Evropske Unije u današnjim koordinatama i sa današnjim performansama, znak je Raspada Zapada. Izgubljena je ideja zapadnog svijeta a preuzeta ideja proždrljivaca koji su formirali društvo na istreblenju i na nezajažljivom kapitalu.
Katalizator Propasti Zapada, pored neobuzdanog siledžijstva SAD, jeste i geotektonski sukob civilizacija, slavenske, žute i muslimanske. Zapadna je već zakasnila da se uključi u taj sukob, a učešće u njemu je uslov opstanka, jer nema ko da okupi zapadnu civlizaciju. Istrebljivači i halapljivci to ne mogu a Evropa je felacijskim odnosom prema nekadašnjim svojim otpadnicima, ostala bez legitimiteta što je, legitimitet, sama suština Zapada.
Kako će se stvar završiti, nemoguće je predvidjeti. Možda to generacija koja je na sceni neće doživjeti. Ali u ovom vijeku će se završiti, to je moguće predvidejti. Možda čak dođe i do podjele tog američkog entiteta na manje županije ali suština je u tome da će se raspad dogoditi iznutra, zbog trulenja samih temelja tog društva, bolje reći, tog totalitarnog sistema. Jer, SAD su samo jedan totalitarni režim kapitala i sile. Kenjati o ljudskim pravima i donositi demokratiju posljednjom tehnologijom tipa Beograd/Bagdad ili pak na zanatski manje savršen način kao što je to u kosovskom slučaju, ne može biti rigips ploča unutrašnjim sistemskih poremećaja koje zakonito dovode do propasti, kolikogod to izgledalo kao citat Karla Maksa.