петак, 15. август 2008.

ESDEES KUPUJE NA SNIŽENJU
Izjava Mladena Bosića da se Esdees nije nikada odrekla Karadžića, spada u grupu najtežih političkih samoubistava.
To je posljedica višestrukih političkih amputacija koje je preživio Esdees u posljednjim godinama.
Od stoglave i stonoge kao kancerogene izrasline jednog svenarodnog kolektivnog straha, strepnje i srljanja i tjeranja u rat, pljačku, razaranja i zločine, ostalo je samo truplo. To se truplo danas identifikuje kao Esdees i Mladen Bosić. Sve ostalo ne postoji. Ni organi stranke, ni stranačka organizacija, ni drugi važni i izrasli pojedinci, ni kadrovska potka, pa čak ni kandidat za načelnika u Banjaluci što bi partiji pružilo priliku da se revitalizuje i aktivira strukturu na ovom području. Ali čemu kandidat kad nema organizma kojeg će revitalizovati.
Esdees je doživio prvu amputaciju u onom trenutku kada su biznismeni sa „m“, prigradski kretenoidi, poslovni šibicari, kalamarski prevaranti i šverceri početnici stekli veliku lovu od pljačke države i naroda, naročito „mog srpskog naroda“, i odmetnuli se jer im Esdees, odnosno politička podrška više nije trebala.
Druga velika amputacije je odlazak Biljane Plavšić i formiranje Srpskog narodnog saveza. Esdees se tvrdoglavo držao svoje kriminalizovane tehnologije iako su bogataši već bili stekli svoje prve miliona i počeli napuštati brod, i nije htio udovoljiti Biljani da se riješi par kriminalaca i onih koji podržavaju kriminalce.
Treća velika amputacija je smjena Dragana Čavića. Njegovim odstranjenjem propuštena je i zadnja prilika da Esdees bude stranka koja vodi racionalnu i realnu politiku kao i prilika da stranka bude banjalučka a ne istočnosarajevska. Kao što svjetskog rekordera na sto metara nema u Skugriću Donjem, tako nema ni predsjednika velike stranke u Brčkom. To je pitanaje optike.
Nakon sve ovoga, i stotine drugih faktora, jasno je da Bosić pokušava da suicidnom izjavom jevtino kupi političke poene. On pokušava Karadžića vratiti pod plašt Esdeesa i Esdees podvući pod plašt Radovana Srbmena zaboravljajući da su Srbi zaboravili Karadžića. Doduše, sa zakašnjenjem u odnosu na njegovo zaboravljanje Srba.
On laže svoje korodirano članstvo, po više osnova. Karadžić nikada nije Esdees smatrao strankom, svojom strankom, bitnim segmentom politike. Njemu je važniji bio Mirin Sloba od cijelog Esdeesa. Neka kažu Buha, pokojni Koljević, Biljana, Maksimović, koliko su poniženja morali pretrpjeti jer ih Radovan u političkim odlukama nije zarezivao ni blizu koliko svoju ženu Zelen. A da o brojanju para ne govorim. Prema tome, Esdees nema čega da se odrekne. Oni su ga isključili iz stranke pod jevtinim izgovorom da stranka ne bi bila zabranjena ili joj onemogućen izlazak na izbore. Vidite kolika je razlika između njih i Šešeljevih radikala. Voja Vojvoda i kada bude na vješalima biće predsjednik Srpske radikalne stranke. Radovan se samo malo sakrio kod neke ucviljene mice i oni ga odmah isključili.
Ponekad pomislim da u politici barem neke stvari znam, učio sam u školi ako nisam bio na praksi. Ali sad vidim da ima nerješivih problema.
Bosićev i Esdeesov problem je kako zatvoriti stranku, kako proglasiti stečaj, nestanak, raspad, kraj.
Kako otići na otpad a ne u istoriju?

2 коментара:

msdlaktasi је рекао...

Izbacili su ga iz svih dokumenata,nisu ga spominjali unazad 7-8 godina,a sad eto ga se ne odriču.E pa nema više povratka radi skupljanja jeftinih političkih poena

Анониман је рекао...

Први и задњи пут посјећени блог острашћеног назови господина...
А одакле сте Ви Васићу?Да се није и ваш дјед родио у Бањалуци, "Неком исконском великом граду у Срба, предодређеним да влада"???

Чуј не може предсједник бити из Брчког?Мора је ли из Бањалуке?
Хахаха, ох искомплексираности бањалучке...стварно томе нема краја...
То Вам је као ова нова подјела међу Бањалучанима, хаха на оне који су рођени бањалучани и оне друге...
Није Бањалука Београд Васићу!Што је највећи проблем није чак ни Сарајеву дорасла!
А ви нсатавите да се бусате, само јадан овај народ са таквима...

Иначе, ваши текстови стварно показују тотално одсуство памети, а што је најгоре и морала...тако да сте стварно један чико који се једино може пљунути на улици...ништа више!