понедељак, 14. јул 2008.

PEDER SELEKTOR BiH
Ćiro Sine Blažević postao je selektor nevidljive sile koja se imenuje kao Fudbalska reprezentacija BiH.
Kada su ga novinari pitali o tome kako objašnjava da je je on bio čvršći i zahtjevniji prema igračima nego Slaven Bilić, Ćiro Sine je odgovorio: pa, jebi ga, zato je Ćiro peder a Bilić kralj.
Sa Ćirom fudbalska reprezentacija BiH postaje, pored tragedije i kriminala, i cirkus.
Počelo je sa tim da će Ćirinu plaću doplaćivati Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.
Osim što je Bandić Hercegovac, ne postoji druga veza u tom trokutu. Pošto je Ćiro lansirao tu eksluzivaču, jedino mi ostaje da zaključim kako mu je stalo do podrške hercegovačkog miljea.
Ćiro je već izazvao različite podrške i odobravanja pa se to mora uzeti u obzir zajedno sa stanjem reprezentacije uopšte i zaključiti da je vrlo moguć dalji krah tog sportskog simbola Države. Kao i dalja podjela u BiH, ne samo na fudbalskom terenu i segmentu.
Ne treba zaboraviti da je Ćiro Blažević jedan iz plejade hrvatskih javnih, kulturnih, političkih, profesionalnih i sportskih djelatnika koji nisu izlazili iz pozadine Franje Tuđmana.
Ćiro je svoj profesionalizam stavio u službu jednog sumnjivog historiokrate i mediokroate, zločinca i istrebljivača, istorijski nastranog nacionalističkog sladostrasnika, čime je pokopao svoj profesionalizam. Jer temelj svakog profesionalizma, pa i u heklanju nadstoljnačića, mora biti nezavisnost.
Od kako je umrel dragi nam Francek, Ćiro je uglavnom cirkusant.
Sada na privremenom radu u BiH.
(233 riječi za cirkus)

Нема коментара: