понедељак, 14. јул 2008.

BHT NA TUĐOJ TERITORIJI
Već sam rekao da je BHT nametnuta, naturena, prinudna televizija.
Već sam rekao da je BHT unitarna televizija, televizija jedne koncepcije.
Već sam rekao da je BHT ukopnička televizija jer neprestano forsira storije o sahranama, komemoracijama i žrtvama (samo na muslimanskoj strani) čime potiče mržnju, podjele i osvetu.
Došlo je vrijeme da kažem da BHT pokušava da se predstavi, u odnosu na Srbe u BiH i Srbe uopšte, kao strana pobjednica u ratu.
Odnos BHT prema komemoraciji u Bratuncu i način izvještavanja govori upravo o tome. BHT bjelodano dokazuje i pokazuje sarajevsko vladajuće političko mišljenje, koje političari ne smiju uvijek transparentno da iznose, a koje cijelu kolektivnu i pojedinačnu programsku političku osnovu Sarajeva formira na činjenici da su Srbi u BiH, i na području cijele SFRJ, bili agresori i da su izgubili rat, samo što je „došlo do greške“ pa je Republika Srpska priznata kao realnost a Srbi nisu dobili status gubitnika sa obavezujućim ratnim reparacijama i svim ostalim što pripada kapitulantima.
BHT i njeno osoblje potpuno je nekompetentno za shvatanje i predstavljanje stvarnosti u BiH. Njihov novinarski domet je „naši i njihovi“, njihov profesionalni i obrazovni temelj je ratna mržnja, njihova vizija je nepostojeća i nerealna BiH, njihov odnos spram stvarnosti je felacijski odnos prema sarajevskim političkim samostrelima bez koncepcije.
BHT se ponaša prema Republici Srpskoj i Srbima u BiH kao da su oni okupirali teritoriju njihove države. BHT si umišlja da se BiH zove BHT. A, relano, BHT je, što se tiče Republike Srpske, na tuđoj teritoriji jer Republika Srpska ni jednim svojim gestom nije učestvovala u formiranju tog marsovskog fantoma niti ga je ikad prihvatila.
BHT, dakle, nema mogućnosti da opstane.
Vrijeme je da Parlamentarna skupština BiH donese odluku u neuspjehu te misije na Mars.
(292 riječi za tv sa Marsa)

Нема коментара: