петак, 14. децембар 2018.


ЗАМКА
У ПРЕДСЈЕДНИШТВУ БиХ,
ЗА СРБЕ И ХРВАТЕ

Пошто Џафер Паша и Вето Комшић, неће пријећи у његову Скупштиску Већину, Додикове импровизације у Предсједништву БиХ, већ сада се могу оцијенити као сувишне.
Дабоме да је важно питање Заставе, и у Кабинету, и у Предсједништву, дабоме да се Федерацији јебе за њену Заставу, дабоме да Џаферовић воли Љиљанушу, дабоме да Комшић не зна шта је Застава...
Али, о Застави Републике Српске, у Заједничким Институцијама потребна је процедурална акција, која, онда, може служити и за кочење или уцјењивање.
Импровизација није потребна.
Додик не смије да се у Предсједништву понаша као локални дриблер који је дошао у Велики Клуб и одмах почео да протура крозноге.
Јер. Сарајевска Раја не занемарује Тактику.
Шта је циљ и како ће дјеловати Џафер Паша и Вето Комшић, у ове четири године.
◘ Заједнички Циљ је истурити Додика на вјетрометину и тако, код Странаца Усранаца, подјаривати климу главног проблема у БиХ.
◘ Циљ Џафер Паше је даља девастација Хрвата и њихова сатанизација. Како ХДЗ БиХ, тако и Хрватске.
◘ Заједнички Циљ је ваљање Човића у катран и перје, како би Комшић имао и други мандат. Који не треба њему, али треба Сарај Чадору.
◘ Џафер Паша ће избјегавати да Србује. Он ће, пошто има Комшића узасе, два против једнога, глумити принципијелност, интересе Државе БиХ, Еврпски пут, Нато интеграције...
◘ Вето Комшић ће стално да мијења пелене Грађановштине и тако скида Хрватско питање са дневног реда.
◘ Обадвојица, и Џафер и Џељко, неће радити али ће чекати, да посрћу, и посрну, Хрвати а и Додик. Други ће радити у том циљу.
Стога Додик мора темељно да припрема своје активности и циљеве, тактику и стратегију. За доба када је Предсједавајући, и за доба када је Подсједавајући.
Његов Кабинет, као и сви његови Кабинети, још од оног Предсједника Извршног Одбора Скупштине Општине Лакташи, није дорастао тим задацима.
Додик увијек, све успијева сам.
Али. То му неће помоћи за Пад.
У томе ће му обилато помоћи други.
Он, дакле, мора створити тим који ће да дјелује у Репубици Српској, јер горе може да има шест савјетника.
Тај тим мора да буде стручна, политичка и стратешка подршка. Нека врста Владе.
Јер, Предсједништво је Извршни Орган.
И, тај Тим не може да се склапа као Влада Републике Српске. Мало Наталије, Мало Алена, један Марку, један Јанку, један из Фоче ал да је Хрват...