понедељак, 17. децембар 2018.

СТАНИВУКОВИЋ,
БАЛАВИ ПРОДУКТ
ХАЈКЕ НА ПОЛИТИКУ
КАО ПЉАЧКУ

Државни Удар, који је изведен у Бањалучком Одбору Педепеа, незабиљежен је у осебујној традицији и хималајским досезима вишестраначког живота код комунистичких и православних Срба.
Ну.
Он је објашњив једном простом, малом, чињеницом.
Партија Демократског Прогреса није Политичка Странка. Није чак ни Партија. То је само, инострано индукована Братија.
Удружење које у свом саставу има Иванића, Бореновића, Црнатка... не може да буде ни Странка ни Партија.
Сада је ту Братију преузела Бањалучка Братија.
Млади Станивуковић је болестан од нарцисоидне представе себе кроз политику.
Што је саставни дио свакога ко се бави Политиком.
Али, што подразумијева још цијели низ особина. Које он, судећи по саставу материјала из прве уградње, нема и неће никада имати.
Јасно је да се ради о продукту намјере да се одређена група људи домогне Бањалуке као Рудника Новца.
Станивуковић, и други Станивуковићи у Политици Српске, инфицирани су свеопштом хајком Странаца Усранаца о томе како је Политика Корупција. Како је Политика Криминал. Како је Политика Пљачка. Како је Политика Привилегија.
Што бјелодано одсликава покојна Америчка Амбасадорица у БиХ, која је милион пута, досад, изјавила како Политичари у Српској не раде у интересу Грађана.
А Грађани Српске су бирали те политичаре, у узастопним налетима.
Станивуковиће, који су велики Клан, и који нису сви истог презимена, а претпосављам да ће им се у наредном периоду, прикључити још неки Џеповци, као подршка и подјелиоци евентуалног плијена, не мотивише Политика, Бањалука, Република Српска... њих мотивише Новац.
Шапа на Рудницима Новца.
Када су у Бањалуци били јаки Радикали Војислава Шешеља, имали су велики број донатора и спонзора, међу бањалучким Бизмисменима и Бензисменима.
Али, Одбор, Организација и то, били су у рукама „Политичара“. Б&Б су се, једном, побунили. Пожељели су да учествују у одлучивању. Ко ће шта, ко ће гдје, ко ће колико. Тада им је, потцјењивачки, саопштено, Ви сте Донатори, сједите у ћошку и немојте сметати.
Сада се гоблен преокренуо.
Донатори ће да буду Политичари.
То је позадина цијеле тужне и смијешне Сторије Станивуковић.
А у политичком, страначком смислу, то је посљедица чињенице да у Бањалуци нема Јаких Странака, осим СНСД-а. А и он је, како видимо, рањив.
Станивуковићи су осокољени дејством Новца који је у овим изборима у Бањалуци, па и у Изборној Јединици, начинио чуда. Само зато што Страначке Организације нису постојале или што нису довољно изграђене.
СНСД у наредној години мора да Организацију у Бањалуци дигне на ниво који ће бити недодирљив за Новац, Кројаче, Службе и Аналфабете.