четвртак, 13. децембар 2018.


УПЕТЉАЛИ СЕ
КО ПИЛЕ
У ДЕЈТОН

Сарај Чадор и Странци Усранци су Босну и Херцеговину тако упетљали у Сарајунитарне и Натотериторијалне апетите, да већ двадесет пет година живи ко Пиле у Кучинама.
Под сталном чињеницом да БиХ није требала опстати у авнојевским границама, али је морала јер је то била једина изгледна нада да се без Рата униште и протјерају Срби, може се рећи да је Дејтон смишљен, као нека врста копије дијелова Америчког Система и Устава, по равноравности ових Нација, коректно, да је Српска остала јер је већ била Држава, са Парламентом, Војском и Територијом.
Али. Холбруковштина је обећала Сарају да ће током мира да се девастира Република Српска и да ће БиХ бити унитарна грађанска Сарајкратија.
У ту сврху је Сарај Чадор одмах ујаловио Хрвате.
Сад се дошло дотле да у БиХ постоје два проблема.
Непремостива.
◘ Република Српска.
◘ Волунтаристички девастрани, паралелни, Дејтон, и његов Устав, до те мјере да се претворио у лавиринт из ког нема излаза.
Свакод дана је то видљиво. И у ситницама и у капиталним стварима.
Оно што је наметнуто и из Сарајева сигерисано и суфлерисано Високим Представницима, отело се било каквој демократској и парламентарној контроли.
Нико ништа не може Агенцији ОБА, и другим „полицијским агенцијама БиХ“, Суду, Туилаштву, ВСТС, Уставном Суду, Савјету Министара, ЦИК-у, Попису 91, Вијећу Народа у Реублици Срској, СИПИ, Граничној Полицији, УИО...
Практични унитарни муслимански волунтаризам, адиран из Америчке Амбасаде и ПИК-а, осим Русије, достигао је размјере  у којима може да ради ко шта хоће и да предлаже шта хоће.
Као што је случај са сада актуелним начином конституисања Дома Народа у Федерацији БиХ.
Тај Дом, више, једноставно, није могуће конституисати а да Срби, Хрвати и Муслимани буду равноправни.
Није могуће, јер већ постоји Комшић.
И све испод се захтијева по том истом принципу.
Није могуће, јер се одступило од основне дејтонске чињенице да је Федерација, босанским језиком речено, Већи Беха Ентитет, Држава равноправних муслимана и Хрвата.
Зато и јест Федерација.
Оно шт је јасно, јасно је да ће било каква одлука коју донесе ЦИК, бити мучење и бити на штету Хрвата.
Као што је и све друго, досад било.
Или унитарно или на штету Срба и Српске.