уторак, 21. август 2018.


НИШТА НЕ МОЖЕ
УГРОЗИТИ БУДУЋНОСТ
БОРЕНОВИЋА

Бранислав Бореновић је један од предсједника двију опозиционих странака које су дванаест година улудо проћердале и нису успјеле да побиједе на Изборима у Српској. Ни уз подршку Сарајева и Америчке Амбасаде.
Можда им, свима у том квартету, као оправдање може да послужи и нека објективна олакшавајућа околност.
Али. Чињеница да су након свих тих мандата, на челним мјестима тих странака, ПДП-а и СДС-а, Бранислав Бореновић и Вукота Говедарица, не даје ни једну зраку наде ни у наредних дванаест година.
И чињеница, да обадвојица, нису за та три мандата испекли ни основе Политичког Мајсторлука, говори о Опозиционим Рудиштима Јаловине а не потенцијалних Лидера, Националних Вођа или Државника Српске.
На националној вјетрометини, каква је овдашња, немогуће је бити у Политици, бити на челу неке Странке и бити све изнад тога, а не знати технологију функционисања НДД Сфере.
Не могу сви, дабоме, да заврше студије Политичких Наука.
Али. Данас сви могу да се образују.
За три мандата, може се завршити пет факултета.
Може се, темељно, прочитати пет стотина књига.
Бореновић је изашао са тезом да Ништа не може да угрози будуност Републике Српске, осим неких политичких тензија.
А, онда, у интервјуу за Н1, чини ми се, то поткријепио ставом да од случаја Давид зависи будућност Републике Српске.
Оставићу по страни то што унапријед тврди да је момак убијен, чиме ниподаштава двије важне институције Републике Српске о чијој будућности говори.
Тај интелекуални, мисаони, ковитлац, настао у тежњи да сваку борбу за Републику Српску прогласи непотребном, што је стара теза те Четверочлане Банде, СДС, ПДП, Амамб, Сарај, а да се јевтино, дневно, нељудски, олешинари о једној смрти и једној несрећи, једнак је лепези лапсусаријума Вукоте Говедарице.
Потпуно безвриједан, политички, национално и српски.