петак, 26. јануар 2018.

ТАБЛОИДИЗАЦИЈА
САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ

Политика не почива на економским темама. Ни на социјалним темама. Ни на егзитенцијалним темама. Ни на међунационалним темама. Ни на националним темама. Ни на вјерским. Ни на борби против К&К. Ни на разгољењу карактера Мрског Непријатеља на Власти.
Политика почива на Политичким Темама.
Онај ко то не схвата, а не схвата скоро нико, мисли да се Политичка Борба води запишавањем нерашчишћеног снијега у Бањалуци или сликањем Фонтане на Славији.
Онај ко тако ради, од Странке у којој је, прави Невладину Организацију. У првој фази. У другој, задњој и посљедњој, од Странке у којој је и Политике коју присваја, прави Таблоид.
Српска Демократска Странка, нажалост, никад није схватила шта је Политика. И шта су Политичке Теме. Највећим дијелом због тога што је настала на Колективној Свијести Српског Народа окупљеној око Опстанка. То што јој је пало у руке, они су схватили као Политику. И нису, даље, прстом мрднули. До данас су остали такви ијош гори.
То се проширило и на Савез За Промјене.
Највећим дијелом због тога што су ту странке које су настале манипулативно а не па хумусу Политичке Артикулације
Политичке Теме су данас неопходне свим Странкама. Јер немају Идеологију.
Идеологије више нису темељи Политичких Странака. Нису то чак ни приземни Интереси.
Ну. До Политичких Тема је тешко допријети.
То захтијева Знања о Друштву.
А Друштво није Економија, Криминал, Акциза и Лопов Миле.
Политичке Теме, кад једном схватиш и дођеш о њих, морају да имају своје зачине, адитиве, катализаторе, украсе, доње и горње лаге, чист доњи веш, перје и паперје, перлице и препелице.
Али о томе не бих без значајне Лове.
За то нема Факултета ни Универзитета.
Потпуна деструкција Нације, Државе, Породице и Друштва, данас се догађа, и  могућа је, јер смо изгубили Знања о Друштву.
Савез За Помјене је јуче одржао неки састанак и иступио у Јавности. Против Додика.
Мене, који сам одстудирао Политичке Науке, петнаест година био у дневном политичком програму велике телевизије, био министар у Влади Српске и десет година у дневним организационим страначким пословима, и у Јавности, било је неподношљиво срамота.
Наводим то све као референце. Јер да их нмам, и ја бих био одушевљен иступом МШП Трија.
Та бесловесна тројка, или колико их је, већ, било на КЗМ, не одустаје од тога да мисли и да нас убјеђује да је Додик Политичка Тема.
И мисли да ће то што ће једна група аутиста, болесника и скрајнутљиваца, да се наслађују њиховима тезама о Додику, њима донијети гласове, које ће они, онда дати Бакиру и Пишуљи из Амамб, и омогућити побједу на Изборима.
Они не схватају да Бирачи који гласају за њих, за Есдеес и Педепе, са процентом од пет деветки прије зареза, не гласају зато што су они против Додика, већ што очекују неку другу Политику, различиту од Есенесдеове и Додикове.
А они, Кретеноиди, непрестано им пред очи истурају Додика.
Није то, Шпанска Села Политичких Тема, само особина Савеза За Промјене. То је пансрпска особина.
Милошевић је у политичкој свијести појединаца начинио најавећи пробој реченицом Нико не сме да вас бије.
А Политичка Тема је била Останак Косова у Србији и Опстанак Срба на Косову.
Савез За Промјене, ударничким радом у овом мандату, у коме су имали поклоне од Иванића, Сараја и Амамб, које више никад неће имати, успио је да се поптуно одаљи од Политике и да се спусти на ниво Фекали Њузера, Таблоидних Медија и Жутоида.
Овогодишња Кампања за Опште Изборе, биће дуга и жута. И дехидрирајуће ријетка.