среда, 3. август 2016.

ТЕШКЕ
МЕЂУНАЦИОНАЛНЕ
ОДНОСЕ У БиХ
СВОДЕ НА
КЛАДИОНИЦЕ

Има та нека, још предратна, таблоидна, ријалитистичка, сокачка, јетрвска, црта јавности, мнијења и политичке пропаганде уопште, у Босни и Херцеговини, која суштинска, егзистенцијална, национална и међунационална, питања своди на ЗБП, Зачепљене Банализационе Пропусте.
Углавном су два узрока таквог пласмана кованица без покрића.
Несхватање и незнање о политичком систему, држави, федерацијама, конфедерацијама, консоцијацији, пробелима опстанка више нација под једном.
Или је у питању чисти Унитаризам.
Много је примјера за Зачепљене Банализационе Пропусте. Кад Политичка Банализација плива  авенијама те срећне Земље БиХ.
Српска не прихвата ништа на нивоу БиХ јер штити свој Криминал и Корупцију. Нпр.
Криминал и Корупција, чак и да је и јутрошње новорођенче, као Држављанин Српске, окорјело криминалче, немају ништа са Дејтонским Уставним Уређењем БиХ и међународно-правном позицијом Републике Српске.
Тим и таквим Политичким Банализацијама, које не практикују само Сарајски Унитаристи, већ и Савез За Промјене, такозвана Опозиција, понижавају се Срби.
Што је уобичајена унитаристка технологија. Која се граничи са Шовинизмом и Фажизмом.
Већ неко вријеме Сарај понижава и Хрвате.
Најприје је то било на нивоу Комшића, мултиетничког кандидата за Хрватског Члана Предсједништва. Мултиетничког у смислу мултиетничности Лагумџијиног Есдепеа.
Типичан османлијски кадровски Рецепт Тајип Златан.
У посљедњим мјесецима Хрватима се импутирају Кладионице. Кобива. Све велике Кладионице држе Хрвати. А Кладионице не плаћају порезе. А то руши Државу. И још Хрвати траже да то тако остане. ХДЗ то захтијева, нагађа се, уцјењује.
Могуће је. Нисам истраживао а и нећу.
Знам, из Историје, да су Срби одувијек били Криминалци. Они су протјерани, озгор, јер су хтјели да украду Дњепар и Дњестар. А знам и, из Повијести, да су Хрвати настали од Кладионичара. Да су у данашњу Хрватску дошли Дунавом а одмарали се код Кладова, гдје су основали прву Кладионицу на овим просторима.
Драган Човић, веле, није дошао на разговор са Бакиром јер ХДЗ није задовољан односом према Кладионицама.
Тај милозвучни рјечник треба да прикрије односе у Федерацији који су проблем, не само од Комшића, већ од првог дана Вашингтонског Споразума.
Треба да прикрије сарајско, бошњачко, перманентно потчињавање и покоравање Хрвата, не да би Сарај и Бошњаци, владали Федерацијом Прозором и Грудама, већ да би се, потом, лакше покорили Срби и Српска и, онда, владало Босном.
Питање Кладионица је питање плаћања пореза и доприноса. Као кад и болнице, или приватни Бизмисмени, то не раде.
Могу да ублажим ствар изјавом да је то и питање психолошког односа према Држави коју се не признаје као своју итд.
Али. Немогуће је помијешати положаје једне Нације у Федерацији и БиХ, са положајем Кладионица.

Ну. Опет, Драга Себија зна најбоље.