уторак, 2. август 2016.

ЧОВИЋ И БОСИЋ,
КРАХ ЕУРОПЕЈСТВА
И ПРОБОСАНСТВА

Човић је у овај мандат ушао са намјером да ријеши питање Хрватског Стоног Града и Хрватске Изборне Јединице у Федерацији.
У ту сврху је узео дио мозаика Власти у Заједничким Органима и пристао да буде амбасадор добре воље за сумануто и безизгледно Еуропејство.
Уз понеку мутну радњу. Типа Попис. Што му није донијело користи. Ни у Бриселу, ни у Сарају, ни у Српској. Али, Драги Латин најбоље зна.
Ни један од та два стратешка циља није остварио. Све је исто, само Лагумџије нема. Па је реално претпоставити на нема једне Политичке Будале која ће другу кандидовати, као Комшића што су.
Младен Босић, није имао никакве циљеве. Њему су све припремили, организовали и подметнули. Он је ту политику, коју не разумије, превео у шему електроинсталације, гдје је након свих отпорника, кондензатора и интегралних кола, излазни напон био Власт у Републици Српској.
У ту сврху је прихватио да буде једини, у БиХ, промотор Пробосанства. Јер то нису ни Бакир ни његова СДА. Исламска Декларација није Пробосанство.
Па је, то Пробосанство, реално у БиХ колико и Човићево Еуропејство.
У ту сврху, Босић је прихватио и прљаве послоте. Типа Кила Злата. Јер су му налагали да ће то покренути лавину и срушити Власт у Српској, што њему и Сазапу није пошло за руком на изборима, а он ће, Босић, да се појави У Белом Оделу.
Сада их је, и Човића, и Босића, Бакир Син једним потезом заобишао, пребрисао и елиминисао.
Ну. Разлика је између Човића и Босића, велика, непреболна.
Човић има у рукама позицију Члана Предсједништва, Босић једва у рукама држи позицију Предсједника СДС. Човић има иза себе Хрватски Народ, Босић нема ни пола Есдееса. Човић има Жупаније и Мостар, Босић нема ни Мићу ни Обрена.
То се показује и данас, након ручка у Барки.
Човић је јучер рекао да је то све за Мачков Реп. Данас је састанак са Изетбеговићем.
Босић је јуче, као увријеђено политичко дериште, кукако како проводаџије праве тајне свадбе, како СДС неће учествовати у томе и како им је, натамоњима, милији и дражи Кочничар. Од лопате угља коју убацују у горионик локомотиве. Та лопата угља је Босић.
Јер је већ у пламену. Ено, цврка га стоји.
И шта сад. Ништа. Босић нема с ким да разговара. Једино да га прими Шаровић или Пандуревићка.
Добро што цврка стоји Босића, већ што је то понижење и цијелог Есдееса. Који никакве користи нема од тог цијелог пројекта Пробосансва. Њих двоје, троје, се окористило положајима у Сарајеву. Да је барем неко добио да буде кандидат за Градоначелника Бањалуке. И то су морали да дају Чавићу јер му је Међузај то дужан. За сав минули рад против Режима Српске. Добро, Есдеес још воли свог бившег предсједника. Има и тога.
Ипак.
Ово ја, мало, нако, Босића.
Рачун из Барке још ни изблиза није коначан и готов.