четвртак, 14. јул 2016.

ОД
ПОЉОПРИВРЕДНИКА
ШМИТА,
ДУГОРОЧНО, КИТА

Изненађујућа је брзина којом је Њемачки министар пољопривреде и прехрамбених фрижидера, дошао у Вукојебину БиХ, толико изван ДИН стандарда и изван политичке и геостратешке оптике Њемачке, да разговара са шаровићима, звиздићима, пиздићима, па чак и Мрским Додиком, о адаптацији Споразума о Придруживању и Стабилизацији, о његовом прихватању и о помоћи Њемачке да се надокнаде штете.
Да разјасним термине.
Споразум је трајна категорија и он се набоље не може мијењати, може само нагоре.
Финансијска помоћ, кроз пројекте, јер Њемачка не да паре у буџете, једнократна је категорија.
Та њемачка брзина, уз садејство локалног Вигемарка, као и уз ангажовање Свјетске Банке, да процијени штете у Пољопривреди, Сунце Ти Јебем Жарено, само како би се напредовало у прихватању СПП, у Механизму Координације и Реформској Агенди.
Звизговић, Звиковић, како ли, чак је рекао, дословно: Свјесни смо колико је важно постићи напредак у проведби реформског програма и повећати његову трансформациону снагу наше земље, како би се повећао квалитет живота свих грађана у БиХ.
Звизгановић, дабоме, не схвата да су он и цијела БиХ, већ упали у Мрежу Бирократског Брисела.
Сада покушавају да докрајче посао и са Републиком Српском.
Па ће се, онда, примијенити Човићева изрека О Попису више нећемо разговарати.
Та МББ има исључиви циљ да дугорочно уништи све ресурсе опстанка живља на простору БиХ, и код других, али сада говорим о Насеобини, осим садаке и помоћи које они донесу као милостињу.
То се, дугорочно може окарактерисати као Истребљење Становништва.
Сјећа ли се неко њемачке Агенције ГТЗ.
Она је овдје, послије рата, вршљала по свему што има везе са економијом, привредом, индустријом и слично. Са циљем да се упозна са чињеницама и предложи рјешења у складу са најбољом европском праксом.
Шта је посљедица те класичне шпијунске дјелатности. Ништа. Само пропаст. Гдје је то, након ГТЗ, дошло до процвата. Или помака барем. Нигдје. Јер то и није био циљ. Циљ је бо спријечити напредак. Или подшапити оно штп може да користи Финансијерским Територијалистима Њемачке. Њемачка је тада уложила у индустријску и економску шпијунажи, и сада јој се то исплатило, јер је дочекала да постане главна у ЕУ.
Исти поступак се сада примјењује на Пољопривреду. Доћи ће свјетска банка да истражи.
Сада Хрватска Пољопривреда зависи од уништења босанскохерцеговачке, умјесто да јој Велико Тржиште ЕУ отвори своја врата.
Треба бити добар Звизгановић па не схватити у чему је суштина.
Дабоме. Република Српска тешко може да се одупре. Оно што може јесте да одлаже, затеже, да извуче неку корист, радећи упоредо за своју Пољопривреду, Воћарство, Сточарство, коликогод је то могуће.
А времена има.
МББ је одустао од блицкриг технологије типа Уставне Промјене, Реформа Полиције.
Сада иду на дугорочно исцрпљивање и уништење.

То нам не даје наду али нам даје времена.