понедељак, 11. јул 2016.

ЧАВИЋ,
ТОЉАГА
САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ
БЕЗ ЗАСТАВЕ,
А ЖЕЉНА
ДА БУДЕ ЈАРБОЛ


Драган Чавић, Добри Момак Сребреница, изрекао је двије пакости о Игору Радојичићу, кандидату за Градоначелника Бањалуке.
► Радојичићу је велико оптерећење Додик
► Радојичић је био Предсједник Народне Скупштине и одобравао све што Мрски Режим Ради.

Игор Радојичић, пак, не говори о Чавићу.
И не треба да говори. Сви знају ко је Чавић. Једино они у Сребреници не знају ко је Чавић.
А то што је Чавић изрекао о Радојичићу, много више говори о Чавићу самом.
То су само нетачне прљавштине и замјена теза.
Јер, Радојичић би требао бити крив што свијетла српска опозиција није могла да спријечи гласање већине и усвајање закона или не знам чега.
Чавић подцјењује бираче. А оне који не знају процедуре парламентарне демократије сматра тоталним будалама, у толикој мјери да може да им лаже, сугерише, да спикер парламента може да поништи одлуку већине.
А шта је са кривицом оних који су гледали директне преносе сједница. А ни телевизор нису разбили.
Она прва прљавштина, о Додику, стоји.
Али за Чавића.
Чавићу је Додик велико оптерећење. Ноћна мора. Квартална мора, мандатна мора. ЈГДУД.
Како, ипак, стоје, тај Чавић и Игор Радојичић, као кандидати.
► Чавић је био Предсједник Републике и Предсједник СДС. И све изгубио. Радојичић је био Предсједник Народне Скупштине и добио и прихватио кандидатуру за Градоначелника Главног Града. Који је важнији и моћнији од многих Кантона и Жупанија у Федерацији. Који је Држава у Држави.
► СНСД је истакао ту кандидатуру јер зна да може побиједити. Јер зна да је тако ријешио два мандата. И да увијек, са мјеста Градоначелника, Радојичић може отићи на већу и важнију функцију. Чавић је ту кандидатуру добио јер нико из Савеза За Промјене није хтио да је узме. ННБ. Није Нико Будала.
► Иза Радојичића стоји најмоћноја страначка организација у Републици Српској. И коалициони партнери. Иза Чавића не стоји ни његова Партија. Јер је тако минорна да се за њу не може рећи да стоји. Она само буде. А питање је и колико Есдееса стоји. Па је онда питање колико га постоји у Бањалуци. Док је Градска Организација СНСД у Бањалуци једна од најјачих и најорганизованијих у цијелом Есенесдеу.
► Радојичић је два мандата руководио, водио и обављао дужност Предсједника Народне Скупштине. То је компликован посао, од организационог, протоколарног, компромисног, дипломатског, процедуралног до политичког. Чавић је за то вријеме обављао дужност вође посланика Глигића и колумнисте код Васковића.
► Чавић је, на врхунцу своје популарности, изгубио Предсједничке Изборе од политичког аутсајдера Милана Јелића. Јер је иза њега стајао Есенесде. Зашто мисли да сада може побиједити калибрисаног, профилисаног и искусног политичара иза којег стоји Есенесде.
► Бањалука никад није била на Десници. Увијек је склонија Љевици. Јер је у таквом, устаничком, партизанском, слободарском крају, Стога Есдеес, ни Караџић кад је био бог с планине и испод планине, није имао утицај ни близу какав је уопште имао у Републици Српској. У Бањалуку су уграђени и Принцип и Кочић и Младен Стојановић. Бањалаука ни једног великог Есдеесовца није дала. Издајнике, поготову.
► Чавић својом кандидатуром за Градоначелника, потцјењује Бањалуку. Дај да и то пробам. Кад неће нико од мојих.
То није озбиљан посао. Тако може да се кандидује у општини Квргомиљчићи. Али у Главном Граду Републике Српске, не може.