среда, 13. јул 2016.

НЕЛЕГИТИМНА
ВЛАДА
РЕПУБЛИКЕ
СРПСКЕ

Једна од најразорнијих деструкција Републике Српске јесте наметнута одлука о конститутивности свих на цијелом подручју БиХ.
У односу на цијелу БиХ, то је потпуно нереалан намет. Тако нешто не постоји у реалном животу. У Федерацији постоје подручја гдје нема ни Срба ни Бошњака, као и подручја гдје нема ни Хрвата ни Срба.
Говорити о таквим условима о конститутивности једнако је рећи да су СХБ конститутвни и у Панами.
Република Српска боље стоји са конститутивношћу. У њој је већи постотак друге двије нације него Срба у Федерацији.
Ипак, та наметнута Конститутивност неповољније се одражава на Републику Српску.
Она је због Републике Српске и наметнута.
То је урадио Уставни суд БиХ, са Странцима који су се ујединили са судијама Бошњацима и прегласали друга два народа, покренувши, тако Антисрпски Уставни Погром. Судије Срби и Хрвати били против.
Република Српска не размишља о томе, то нико не помиње. А требала би да има план како поништити ту Одлуку. И како престати да је поштује.
Јер она, директно, разара административну власт Републике Српске на њеној територији.
Она Владу Републике Српске чини наметнуто легалном а политички нелегитимном.
Мало је познато да сам, као министар у Влади Републике Српске, у оном добу Поплашеновог мандатарења, када су се разматрале разне могућности обезбјеђења скупштинске већине за какав такав валидан рад и одлучивање, на сједници Владе, у записник, дакле, рекао Да нећу сједити у Влади са муслиманима и Есдеесовцима. И да не рачунају на мене.
Разлози су били различити.
Зашто не са муслиманима.
Не због националног, вјерског, расног или не знам каквог разлога.
Већ због чињенице да је Република Српска Држава Српског Народа.
Таква је ушла у Дејтон. Таква је изашла из Дејтона и уклопљена у БиХ.
Нелогично је да након рата, гдје су муслимани имали циљ, као и Хрвати, да Босну Њихову очисте од Срба, будем у Влади са представницима тог народа. Који се нису одрекли и оградили од тих циљева.
Срби, пак, нису имали за циљ да муслимане или Хрвате истјерају из БиХ. Иако имају више од 50% власништва над земљом. Имали су циљ да остану на својој земљи кад већ нису могли у Југославији.
Након тога дошла је одлука Уставног Суда БиХ о конститутивности свих свуда. Што је насиље над Србима.
Прописивање математичке формуле за формирање Владе Српске по принципу 8 + 4 + 4, формалноматематички је давање половине Републике Српске Бошњацима и Хрватима. Бошњацима, политичким представницима, који у својим страначким и државним програмима имају нескривено укидање, дакле, Уништење, Републике Српске.
То није само поништење Српског Народа. То је поништење Парламентарне Демократије и Избора.
Јер, у Влади Републике Српске су припадници Хрвата и Бошњака у броју који није одговарајући њиховој заступљености у Народно Скупштини.
Чиме се девастира и Народна Скупштина.
Дабоме, разне странке у Српској и Федерацији, рјешавају ту математику проналажењем својих СХБ. Што даље понижава припаднике три народа.
Тај Национални Коалицитет много је опаснији од политичког. Гдје велика странка мора узети једну или двије минорне и дати им више него што им припада, само ради мира у Скупштинској Већини.
Опаснија, јер овдје нико не добија ништа а губе Срби и Српска.
По мом националном погледу, могу у Влади Српске да сједе све Бошњаци и Хрвати.
Али по политичком, не могу. Већ у мјери колико их је у Народној Скупштини и у којој се странке из којих су, договоре са неком Коалицијом која ће преузети Владу.
Тако мисле, и то знају, и други. И Сарај. Стога и хоће Лажним Пописом да покрију вјештачку Конститутивност.