субота, 30. април 2016.

ОПАСНОСТ
ЗА ЕМОТИВНЕ
ПОЛИТИЧКЕ НАЦИЈЕ.
ОДВАЈАЊЕ
СТРАНАКА
ОД БИРАЧА.

И Власти од Народа.
Полако се враћа Отоманска Полумиленијумска Ера у сексуалним односима Власти и Народа.
Коју је обиљежило неколико ствари.
·        Апсолутно одуство Државе и настојања да се она изгради.
·        Узимање Трећине. Што је био прећутни савез Турака и Србаља. Кад дамо Трећину, радимо штаоћемо. Кад узмемо Трећину, радите штаоћете.
·        Савршенство практиковања технологије Зајеби Турке. Што се, данашњим језиком, може превести као Зајеби Власт, Зајеби Државу.
Светри те чињенице, тренда и технологије, враћају се данас, на велика врата.
З&ФТ и Велики Кројачи, Неолиберализам и Запад, уништили су Државу. Не само СФРЈ, већ и ово што се кљакаво и сакато растићило послије ње. Али су уништили и друге Државе. Које су се превариле и ушле у ЕУ и Нато. Грчка па даље. Зато се Орбанизује Мађарска. И Путинизује Русија.
Трећину узима тај мултинационални З&ФТ, у сарадњи са домицилним властима и пљачкашима. Нека никога не завара то што се не ради о великим парама, профиту, капиталу, злату. Ни Турци нису имали много користи од Сиротиње Раје. Али су је на тај начин држали покорном. Њима, З&ФТ-у, је боље кад Народ нема ништа али да је покоран, него да им Трећина доноси екстрапрофите на морганизованом нивоу.
И Трећа Трећина пропасти Држава и Нација, Државнација, јесте технологија Зајеби Државу. Стога се и инсистирало на Приватизацији, која је у недостатку здравог тржишног, дуговјечног капитала, у недостатку тржишта и механизама контроле и конкуренције, постала најпрљавији лоповски посао. Сви ти власници сумњивог, опљачканог и профитерског капитала, одмах су примијенили ту Противтурску технологију а она се, онда, пренијела у посјед Власти и сваког обичног предузетника и самосталника. Онај ко покушава да буде индустријски или самостални тржишни приватник, онемогућава се на све начин, од инспекционисања до проглашавања будалом. Јер је изузетка који ремети правило.
У тој ситуацији, једино што може да буде брана том погубном сахранитељском процесу, пошто нема ни војске да изведе Војни Удар, нпр, јесте Политичка Странка.
Она, велика и добро организована, може да буде директна веза са Народом.
Ну. З&ФТ није наиван.
Инфлацијом Политичких Странака, под плаштом опште демократизације, борбе мишљења, позиције и опозиције, демократије и остале лажне западне просератије, уништена је сама суштина тог вида колективизма.
Зашто је Друг Тито развијао капиларни систем КПЈ, касније СКЈ. И тако развио масовни емотивни однос спрам Партије, касније Странака, и спрам чланства у њој. Није само због Власти. Јер је имао Силу па му Партија у тим размјерима није требала. А само је могла да штети његовом Култу.
Развијао је због дјеловања на масе. Због рада са масама. Та синтагма је заборављена. Али у масама. А не одозго.
Као што се данас ради.
Данас нема организованих политичких странака код Срба. Осим СНСД. Који већ неколико година трпи тешке ударе ерозије, екстерне девастације и унутрашње нихилизације.
Избори у Србију су добра очигледна настава.
Површинско позориште се обраћало Народу. Статисти и пајаци су возани аутобусима. Нико не ради у масама. Сви раде, од ријалитија, до Уно Нарциса, Над Масама.
Масе, Народ, Бирачи, које јесу необразоване, неуке и незаинтересоване, прихватиле су игру.
Играјте Мечке, бацићемо вам глас у решето.
То је одређена врста самоприхваћеног суицида, судбопомиритељство из доба Отомана.
З&фт је учинио да властодршци, у Србији, униште опозицију, чиме су уништавали и себе. Сада више нема и једног ни другог. Ни Власти ни Опозције. У Републици Српској, пак, Опозиција је уништена на начн да је постављена у Позицију под Сарајском Сећијом. Остаје још да се уништи Власт у Српској. И да се у обје Српске Државе добије страначко, властничко и опозиционо ништавило.
Тиме ће Нација бити на пладњу. На Послужавнику Запада.
Да постоје Велике Политичке Странке, добро организоване, спуштене до опанака живота, Бирачи би били заинтересованији. Не би из Играјмечко Синдрома гласали за Авлажове. И не би власт могла да краде изборе. Јер, само добра страначка организација може да спријечи крађу. Коју ће Власт увијек покушавати јер користи све што има у рукама.
Управо то је на сцени сада у Србији.
А они што се иментују Политичким Странкама, Листама и слично, у недостатку страначке организације, позивају народ на Протесте.
Протести им служе као Протеза.
Требају, само, да имају на уму да за Нацију и Државу не постоје Протезе.