уторак, 22. март 2016.

ЕУ
ПРОПАО КОНЦЕПТ,
САМО ЈАКА
НАЦИОНАЛНА ДРЖАВА

Недавно ми је контролор на аеродрому у Мадриду рекао Извадите ту пасту за зубе и предајте ми је.
Пошто сам заборавио да је оставим у хотелу, јер није допуштено да се уноси у авион.
Данас у Белгији, кажу, тројица типова су били на аеродрому са експлозивом око појаса. Двојица се разнијели а трећи побјегао. Пошто су снимљени са колицима за пртљаг, претпоставља се да су дошли на аеродром или су долетјели авионом. У оба случаја негдје су морали да буду контролисани, макар погледом. Јер, чак и на пирош чизма аеродрому у Будимпешти полицајци у униформи и у цивилу, гледају путнике детаљно и са мјеста гдје их не примјећујете.
Из чега закључујем да Белгија није никаква Држава. Ако она није ништа урадила и схватила, након Париза, када јој је требало четири мјесеца да ухапсе неког плашљивог дрипца, који им је спавао пред носем, она је на нивоу Балканских Бујадишта.
Ну.
То није само проблем Белгије. Француска је такође демонстрирала то растројство система. Прије тога Енглеска.
Чак и да је присутна умијешаност неких западних служби у те операције, а мисли се на америчке, белгијске и француске државе би морале да буду много успјешније.
Два су нивоа проблема који омогућавају белгијски, лондонски или паришки тероризам.
Једна је гетоизирање тог туђег свијета. Без обзира да ли је то популација актуелне миграције или је у питању четврта генерација.
Друга је општа дерегулација која је границу премјестила на руб ЕУ. Шенген.
Два су рјешења тог проблема.
Један је да државе као што су Белгија, Француска и Њемачка, најоптерећеније тим неитегрисаним страним тијелима, уведу комунистичку контролу мјеста боравка, докумената, кретања, запослења, школовања и слично. Они сада улазе у те квартове само једном недјељно када одвозе смеће.
Други је да се сјебе тај систем да Шенген Штити Све. И да се границе Белгије, Њемачке, Француске, а и других земаља, херметизују и затворе уз тоталну контролу.
Европске државе, звали то Унијом, Федерацијом, или Заједницом, не може функционисати на промаји. Као афрички резерват. Па животиње ходају куд хоће а контролори не смију ништа дирати. Чак и кад се кољу и убијају.
ЕУ може остати са овим механизмима које има. Али државе се морају вратити на вријеме прије ове лажне и вјештачке интеграције. То значи јачање граница. Војска на границама. Контрола свега. Укључујући и робе, и људе, и паре.
Онај ко вам каже да је измислио нешто боље од Државе, тај или продаје елискир дуговјечности, прави злато из кувања жарике и калаја или хоће да вас нагузи.
Што се, ово посљедње, Европи, већ догодило.
Многи Европљанин испао је будала у тим интеграцијама.
Као и Срби са Југославијом.