петак, 26. фебруар 2016.

ЕСДЕЕС
ИСПАО
ИЗ ЛИГА КУПА
У БАЊАЛУЦИ

Избори у Есдеесу у Бањалуци прошли су онако како сам и рекао да ће проћи.
Нисам тада рекао да је то максимум који се може исциједити из труле дреновине.
Прво страначко правило, важи за Велике Политичке Странке, каже У години Избора не чини избора.
Мале странке могу да се, организационо, самозадовољавају све до отварања бирачких мјеста.
Есдеес је, након дугогодишњег туберанисања у Бањалуци, морао да посегне за изборима.
Чиме је и званично дао до знања да Бањалука, у октобру, на њих не може да рачуна. То што Иванић, Енди Ворхол српске политичке сцене, двије боје и један лик за цијели умјетнички политички дојам, а и Промјена Вулин, најављује побједу у Бањалуци, може се сврстати у категорију Промјене ће бити лажне и безболне.
Овим се у БЛ дефитинвно отвара пут Есенесдеу. Којег је, Есенесде, сам себи био замрачио, изровао и српским балванима запријечио.
Игор Радојичић и Бањалучки Корпус 250 Мјесних Одбора, морају хитно добити подршку Страначког Руководства. Јер је то инвестиција у наредна два градоначелничка мандата.
Есенесде мора завршити свој унутрашњи процес, кога су генерисали екстерни феудални, амбасадни, лажнопријатељски и менаџерско-профитерски кретеноиди, процес Произвидње Непријатеља. Од својих квалитетних и заслужних људи.
Не због њих већ због тога што су то широм отворена врата за долазак некомпетентних, сумњивих, колаборационих и девастационих актера на њихова мјеста.
И због тога да Есенесде избјегне судбину Тадићеве Демократске Странке.
Савез За Промјене, алијас Буцо Крагуљ, не може ништа учинити у Бањалуци док Есенесде не учини сам себи.
Есенесдеу се отвара могућност да иде сам у изборе јер би свака друга унутаркоалициона комбинација значајно ослабила могућност побједе.
Побједа у Бањалуци потребна је Есенесдеу јер побједе у Приједору, Добоју, Бијељини и Требињу још увијек су у стању мировања.
У тим срединама, као и у цијелој организацији, у понедјељак који први дође послије Дана Избора, треба кренути у изградњу СНСД Структуре, на основу демократских организационих избора темељених на мрежи 2000 Мјесних Одбора, за Опште Изборе 2018е.
То ће бити и добра организациона стратегија за Локалне Изборе 2020. Оријентација на власт у Мрежи Шест Градова, Бањалука, Приједор, Добој, Зворник, Бијељина, Требиње. Пошто је шанса за ову годину потпуно испуштена.
У тој стратегији највећу важност, поред Бањалуке, што је пермаментан  значај за Републичку Власт, има Приједор, којег треба преузети од Деенеса, Добој и Бијељина. Ради рубног појаса и ради онемогућавања Есдееса чији Колаборационизам ће бити трајније његован.
И што још више обавезује Есенесде. Да на изборе иде ради Републике Српске а не ради себе.