уторак, 23. фебруар 2016.

БОЉЕ БЛАТО
НЕГО НАТО

Нато у Босни и Херцеговини игра прикрадајућу игру. Нешто слично као и у Црној Гори.
Аналитичари те најмонструозније окупаторске силе у историји, која је у себе веома вјешто инкорпорисала најразорније особине досадашњх освајачких сила, Џингискановштину, Отомановштину, Хитлеровштину, Бинладеновштину, у тако софистираној технологији да се чини да је све од тога, чак и НАТО Пакт, настало једно из другог, из претходног а изродило наредно, и да се ради о једној невиђеној интеракцији планетарне деструкције, у којој су поједине Земље Нације Државе само лего коцкице или пиљци за једнократну игру, схватили су да овдје не треба примјењивати класичне системе усисавања у Нато Пакт, као што је урађено са земљама лагера.
Ради се о микросрединама које не можеш бомбардовати, не можеш обојити револуцијама као неке друге превратничке, фашистоидне или аморфне Нације и не можеш, због историјских услова, поткупити јевтиним доларима, шареним лезбијкама и неовудсток дјецом сороша.
Национална Свијест Срба, против Нато Пакта, има необорив цивилизацијски, колективно психолошки и национални аргумент.
Тај аргумент није Русија.
Тај аргумент је Бомбардовање Срба у ратовима братства и јединства у БиХ, Бомбардовање Србије и Отимање Косова и Метохије.
Не зато што Русија није оријентир у православној свијести, славенству, антифашизму и на Балкану, већ зато што се Русија код Срба подразумијева.
И зато што је Бомбардовање Срба, и Србије и Српске, еквивалент Хитлеровом Бомбардовању Београда.
То су та дивљачка достигнућа историјских разорилаца које баштини и користи Нато Пакт.
Нису се сјетили да користе достигнућа Старог Рима. Путеви, вијадукти, вода, арене, скулптура, сликарство.
Тај арумент у Српској Националној Свијетси, непремостив је и необорив.
Непремостив је и за сам Нато Пакт али и за овдашње пришипркнаше, подрепаше, краткомозгаше и пушикурчењаке, који би за шаку долара мртву бабу ископали, обукли у црвене танге и однијели у јавну кућу европских и нато интеграција.
Он је тако битан да се Срби, и у Србији, и у Српској, морају на Референдуму изјаснити о томе.
При томе је, за Републику Српску, битно да се строго држи кочнице за Нато Пакт. И да никада не уђе у то мрачно предворје Цивилизације.
Први корак је, писао сам о томе, да не корача строго са Србијом. По оној изанђалој Ако иде Србија, идемо и ми.
Ако Српска пристане да БиХ уђе у Нато, никад више неће изаћи из БиХ. То је неповратан пут нестанка Српског Народа у БиХ. А о Републици Српској да не говорим.
У том смислу поздрављам изјаву Милорада Додика о Референдуму за Нато и о односу према Нато-Србији.
Нато Пакт у БиХ настоји да користи локалне балканске прилике, тешку економску ситуацију и наивне Сазаповце те чињеницу да су они у Власти Сарајева, како би начинио неке кораке који би БиХ примакли тој мртвачници.
Тако је пукла вијест да Министарство Одбране Насеобине БиХ чини све да до Самита Нато Пакта, у Варшави, у јуну, створи услове да добије миг за активирање МАП-а.
Ту им, Пендеш Министарству, на путу стоје Нато Локације у Републици Српској.
Марина Пендеш Пронатош кука како су у Федерацији укњижене досад 23 локације а у Српској ни једна.
Ради се о отимању територије и стратешких подручја. Као што је Мањача. Али они то камуфлирају милозвуном синтагмом Перспективна Војна Имовина.
И то Република Српска не смије никад дозволити.
Пошто нема ко, Савез Независних Социјалдемократа треба сачинити план организовања протестних окупљања грађана, локалног живља и својих чланова, на тим локацијама, како би се спријечили били какви кораци које мрачне сарај силе могу подузети. Као што је гласање у предратној скупштини без Срба или као што је мехко и тајно доношење Механизма Координације.
То, у срединама гдје су локације, може да буде добра предизборна тема. Да видимо ко ће кога погледати свога. Шта каже Српски Есдеес и још Српскији Педепе на тему Предаје Мањаче.
И ти протести би били једна врста Референдума.
Не треба их се бојати нити стрепити. Протести би против себе имали само локалне малоумнике који своје џепиће, гузичице и мозгиће стављају на располагање окупаторима њихове свијести. А сами Окупатори Територија се неће појављивати јер знају да би тиме још даље умањили своје шансе.
Стога је битно да се свеукупна Јавност пробуди, да се дигне из учамлости, да се организују трибине и емисије гдје ће се расправљати о Нато Интеграцијама, односно Окупацијама. Тада ће се јасно видјети да Нато нема валидних актера и карактера овдје. И да стратешком опредјељењу Срба против Нато Пакта, нема ко и нема чиме да се супротстави.