четвртак, 11. фебруар 2016.

ГРАЂАНИН
БОСИЋ

Некад је то у Совјетском Савезу, Русији Централнога Комитета, била највећа увреда. Кад се неком обратиш са Грађанине Растропијевичу... а не са Таваришћ...
Данас сам принуђен да се Младену Босићу, власнику д.о.о. Савез За Промјене, са сједиштем у Сарајеву, обратим са гађењем.
Друже Босићу Младене.
Мада тај чин, данас, још увијек има неку цијену у односу на тадашњег унутарсовјетског Грађанина.
Разумијем да Грађанин Босић не разумије шта је Опозиција. Да не разумије да се не може копати свој куруз одајући по туђој њиви. Да не разумије да се опозиција власти мора бити на истом мјесту гдје је и власт. Да се опозиција не може бити ловом на вјештице и вјетрењаче, осим ако ниси Политички Кју Клукс Клан.
Али да не разумије шта је Национални Интерес Срба и Српске, то не разумијем.
А није ни прихватљиво за некога ко води најјачу опозциону и велику, а стару колико и Република Српска, Политичку Странку.
Цијелом својом опозиционом мисионарском дјелатношћу Младен Босић је уназадио своју позицију, девастирао Политичку Сцену и унизио Републику Српску.
Баш ме брига што је Додика прогањао за Килу Злата и с помоћу Суваре.
Али његов пинг-понг са Предсједником Републике, у питању Референдума, што је у склопу цијелог пројекта и велике муке Есдееса и Савеза За Промјене, да буду Против Референдума, на страни Сарајева и Сарајевских Амбасада а да се Срби не досјете, који је почео негласањем За у Народној Скупштини и смијешним потпитањима типа А шта дан послије Референдума, девастирао је његову, и Савеза За Промјене, позицију на потпуно провокативно слуганство.
Провокативно Слуганство.
У задњем иступу Босић се обраћа Додику на начин Распиши Референдум ако смијеш. А ја, и Есдеес ћемо обавити своју Грађанску Дужност.
Јасна је улога Младена Босића.
Агент Провокатор.
Жели да Додика начни кукавицом и актером одлуке за коју би од некога могао добити по ушима. А да, он, Младен Босић, ујаше на Бијелом Коњу.
Коликогод му је Додик својим стенмарковским вожњама кроз референдуме, то омогућио, и другима, да се политички иживљавају над Референдумом, није прихватљиво такво понашање Вође Опозиције, Мисионара За Промјене и Предсједника Српске Демократске Странке.
Младен Босић, синтагмом Грађанска Дужност, говори језиком Унитарног Сарајева.
Он се обраћа Грађанима. Не обраћа се Србима.
Он поручује да је Референдум Додик а не борба за право гласа и одлучивања о Самосталности Републике Српске.
Он се стационира као Опозиција Из Сарајева а не Опозиција у Републици Српској.
Он је Опозиција Републици Српској.
То питање, ипак, не може да ријеши ни Референдум ни Додик.
То ће морати да ријеши Српска Демократска Странка.
Јер. Ово што ради Младен Босић, исто је што је Есдеесу радио и Драган Чавић. Само другим средствима и на другим мјестима.