недеља, 24. јануар 2016.

КАЉУГА
ЈАВНОГ МОРАЛА
САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ

Савез За Промјене је Влада Милана Недића у Републици Српској.
У Сарају су поњава испред сећије. Ћилим лежи под важнијим ногама.
У Амбасади су један од пројеката у серијалу Полиитчке Радионице.
Само они, осим Иванића, који то гледа са стране, с руком у џепу и пивом у руци, и који није тако блећнут, мисле да су Политички Покрет, Реформатори, Алтернатива, Мисија.
Заборављају основну чињеницу.
Да би био нешто у шта се представљаш или претвараш, мораш да се обраћаш тим језиком. Физичар мора да говори барем Њутновим законима, биолог барем нешто о спорама, анатом нешто о ћелијама.
Да би били Политички Покрет, Политичка Округа, Политичка Опозиција, Савез За Промјене би морао да се обрати Јавности Републике Српске. Барем једном политичком реченицом. Промјене, излазак из кризе, нова радна мјеста, нису Политички Програми. То су лажи. Данас, у читавом свијету, то су најобичније лажи.
Дабоме. Пошто нису Политички Пројект, они немају ни политички језик.
Стога није Младен Босић, из свог политичког аматеризма, лупио да има Мисију да сруши Додика и Режим.
То му је, и њима, једини и главни Задатак.
Ти Недићевци су, по Буквару Џина Шарпа, и подузели све да његове рецептуре изнесу пред Политичку Јавност Републике Српске.
Јавност је свједок цијелог реденика њихових Мисија.
Немогуће их је овдје ни набројати.
Десет година, из избора у изборе, и прије Савеза За промјене, они, Есдеес и Педепе, остали су небитни, покушавају истом технологијом себе да убиједе да су Политички Фактор а Политичку Јавност да су Власт, Додик и СНСД криминализовани.
И не успијевају.
Добро што не успијевају. Већ не схватају да то не штети Есенесдеу већ њима и Републици Српској.
Есенесде, уз овакву Опозицију, може да изгуби изборе по истом принципу по коме неко може да побиједи Ђоковића.
Да Ђоковић поклони сто лопти током меча. Као јутрос оном Французу. А и то, видим, није сигурно.
Дватри најновија примјера су очигледна.
Стаклара у Пицином Парку.
Да ли је могуће да су у тој Опозицији толико неинформисани и толико затуцани да нису знали и нису схватили да је та зграда дио аранжмана о продаји Телеком Србији. Па данас, након толико година, и пошто је Коштуница отишао не само у заборав већ и из Демократске Странке Србије, они пишу Србији против нечега.
Два Папка и Два Снимка.
Пошто су купили, не мислим и буквално, новчаницама, два имена да буду на њиховм листама, а која су раније, у разним варијантама, били са Есенесдеом или дио Есенесдеа, покренули су исфорсирану аферу Два Папка. Јер су два имена, послије избора, пришла Есенесдеу, односно владајућој коалицији. Да ли за паре или нако, то у савременом анархолибералном парламентаризму, није битно.
По том сценарију, преласка посланика, парламентараца, који је и овдје, и свугдје, дакле, уобичајен, неко би данас, у Хрватској, могао да генерише аферу Двајест Папака.
Савез За Промјене је, законито, од афере Два Папка, стигао до властите каљуге Два Снимка.
То њихово неполитичко помрачење ума, та опсједнутост Мисијом, прије свега Младена Босића, довела их је дотле да и сам Лидер Есдееса, Вођа Савеза За Промјене, СТЈЖ, уђе у блато трећеразредне хаусторске ситуације која се жели представити Политичком Борбом, Политичким Програмом, против Власти и Предсједника Републике Српске.
Та Трећеразредна Хуасторска Ситуација, пијаног, џепарошког курвањскох мемљивог мрачног јутра, требала би да покаже да пред Републиком Српском, на дохват руке, стоји мирисни Перфекс Савеза За Промјене. Златна Верикала Политичког Морала. За разлику од Неморала и Необраза, Крађе и Пљачке, које оваплоћују Додик, СНСД и Власт.
Ну.
Ништа није тако како Босић замишља и како му је предочено. Наложено.
Само су двије посљедице његове дјелатности, и осталог Савеза За Промјене.
Каљужање Јавне Политичке Сцене.
И коначна Јавна Деморализација Опозиције.
Босић, компанија и налогодавци, успјели су да таблоидизују Политичку Сцену Републике Српске, при чему су они и Јелена, и Станија, и Маја, а сви заљубљени у Кристијана.
При чему су и себе разобразили, скинули и оно мало Политичког Образа којег су имали у констатацији Они нису крали и пљачкали јер нису били на власти.
Сада су показали да су спремни са 5о, 60 хиљада марака да фабрикују рушење цијелог система.
Оправдано је поставити питање, шта би тај шљам радио да добије у руке Буџет Републике Српске.
Босић, Политички Сљепић, и остали, око њега, и до њега му, не схватају да се Политичка Борба Поштеног Образа не води тако што ћеш неког називати лоповом. Већ сталним представљањем Реалног Политичког Програма, Чистим Образом, између осталог, не помињући исти.
Ни курва не телали сваки дан да је курва. Тако ни поштен човјек не трчи по селу и виче да је поштен. То село зна, и знаће, и без тога. Као и за курву.
Босић ће бити и проћи. За њега неће бити ни идеје о рехабилитацији, као за Недића.
Штета је што је Јавна Политичка Сцена трајно уроњена у Политичку Каљугу Неморала.

Што штети дугорочном пројекту Самосталности Српске.