уторак, 22. септембар 2015.

БОЈ СЕ БИЈЕ, БИЈЕ,
ЗА МРДУ ИЗ
ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈЕ

Извјесни директор Електродистрибуције Пале, Мрда, постао је познат због страначких сукобљавања, савезивања и колаборације која је неприродна у тој сфери.
Додуше и друге Електродистрибуције у Републици су, у одређеним временима, долазиле у жижу јавности.
Случај ЕД Пале и њеног директора, а док ово пишем, треба да се гласа о Мрдању или Немрдању Мрде, није занимљив по томе што га бране СНСД и СДС, на том паљанско-источносарајевском нивоу, нити по томе што то мјесто треба да се да ДНС-у. Што је занмљивост јер је СНСД наслиједио Мрду 2006е као СДС-овог кадрића. Па ни по томе што група регионалних активиста и лидера Есенесдеа пише ситну књигу Предсједнику Странке, насловљену краснописним насловом Дас Ист Мрда.
Случај је занимљив по томе што је то дефинитиван крај Страначке Организације СНСД на том организационом платоу. Као што је и знак да СДС и ДНС такође немају организацију.
При томе не треба да контрааргумент буде број гласова којег је СНСД добио на Платоу, односно, у тој изборној јединици.
Велик брј гласова не мора да значи да је организација добра. Нарочито ако гласови, сваке двије године, скачу и падају у ломљави линије на графикону.
То је класични случај како Феудални Менаџери преузимају организацију. Како је користе за своје групне страначке и групне трансстранаке интересе. Како Електродистрибуција може да служи за куповину гласова. Како се стотине, па и хиљаде страначких активиста, сиротиње и искрених волонтера, стављају настрану и потцјењују. Како се Феудални Менаџери из удаљених крајева инсталирају по Изборним Платоима и остварују своје итересе. Како ФМ почињу да одлучују у Политичкој Странци али и у другим сферама. Како се њихове одлуке негативно враћају Политичкој Странци. Како се Политичка Робна Марка Велике Политичке Странке користи за групну и појединачну добит.
Апсурд Политичког Мозаика, не само на Платоу, и апсурд Политичке Артикулације, долази до краја, у тренутку када се почне водити борба за Електродистрибуције, Шумска Газдинства, Одржавање Путева и слично а не за Гласове.
Ово са Мрдом, конкретно, закашњели је знак краха Кадровске Политике Есенесдеа.
Есдеес и Деенес никад је нису ни имали.
Крах Кадровске политике је и крах селекције по барем неком критеријуму. Крах одговорности било коме. Крах Страначке Организације.
Можда је то и боље.

Лакше је гласове очитавати на струјомјерима.