понедељак, 21. септембар 2015.

ЕУ:
ЗАШТО,
МИ САМО РАДИМО
СВОЈ ПОСАО

Као што је рекао онај благајник у њемачком концлагеру, кад му је новинар рекао да ће га Руси објесити.
ЕУ, и све њене Институтуше, понашају се и горе од Свог Посла.
Најприје униште једну слободну земљу, са људским правима, заједништвом, суживотом, мултикултуралношћу, мултиконфесионалношћу, мултинационалношћу, стандардом, слободом одања, уваженим пасошем, створе мале Концалгере, какви њима требају, Еуропљанима, Поробљанима, а онда дођу овдје да оптужују све живо за повратак у прошлости и слична срања.
Оду још и даље. Држе предавање о гледању напријед, за добробит свих грађана.
То је као да неки Штурмбамфирер уђе у бараку концентрационог логора и одржи предавање о томе како се неки од лидера логораша враћају у прошлост, како не желе суживот и напредак свих, у складу са најбољом европском праксом.
А неки из НЛО, Нелогорашке организације, узвикне Тако је. Живио говорник. С нама шта буде.
Извјесна Мери Ен Хенеси Виски, Шефица Уреда Савјета Европе, у Сарајеву, држала је предавање за 99 Фосила, неку сарајевску асоцијацију, нелогорашку.
Настрану то што земљу, у којој је шефица било ког уреда нешто што може да цијелој јавости држи предавања, треба набитинакурац.
Мери Ен Хенеси Виски, која изгледа јадно, не шминка се и не пере косу, по рецепту оних америчких упута за појављивање пред домороцима, говорила је о десет година од мишљења Венцијанске комисије. То је оно срање о Конститутивности свих на цијелом подручју БиХ. Па је рекла и то да данас у БиХ има дискусија, недавно у Бањалуци, које воде у слијепу улицу.
Мислим да је мислила на Валентина Инцка.
Дабоме да је БиХ барака Концентрационог Логора.
Јер њоме владају Препоруке, Мишљења, Декларације, Резолуције.
Ко помене Републику Српску тај води у слијепу улицу.
Да је посао ЕУ, СЕ, Брисела, Берлина и других Штурмбаминтегришефирера, погрешан, не треба залазити у Слијепу Улицу Република Српска, у БиХ, у Србију, у Хрватску.
Довољно је остати у срцу Европе. Европске Уније.
Шта је данас Европа.
Један велики Концалгер. Челик Жица Граница.
Зашто лудаци очекују да БиХ буде боља од Европске Уније.