петак, 25. септембар 2015.

РЕФЕРЕНДУМ ЈЕ
ПОЛИТИЧКА
ФИЛОЗОФИЈА,
ТО НИСУ
САРАЈЕВСКЕ
ПОЛИТИКАЛИЈЕ

Сарајско, Инцково, Српскоопозиционо и Амбасадно шарање по Референдуму у Српској, дио је великог пројекта банализовања Политике, банализовања Политичких Одлука, банализовања Националног Питања и Банализовања Српске и Срба у БиХ.
Без обзира да ли се у том пројекту користе Инцкове Лажи Уједињеним Нацијама или АмАмб Игноранција, или сарајска медијска трулеж, или неуставност Референдума јер је тема Држава и тобожња њена надлежност, ништа од тога не може јаловином прекрити суштину Референдума.
Референдум је повратак у Демократију.
Овдје, на Балкану, у свему што се догађало у повијесној историји, никад се није питао Народ. Нација.
Зато је сада то проблем.
А није био проблем двонационални Референдум, пред Рат, против једне Нације, Српске.
Проблем је, у ствари, исти.
Јер је Референдум Српски.
Распад Југославије, сви Ратови Браства & Јединства, а и потоње, није уприличен да би Хрватска, или Словенија, добила неовисност. Не треба се нитко заносити. А ни да би настала свијетла трипут мулти БиХ.
Уприличен је да би се СФРЈ простор очистио од Срба и да би се Срби свели на ту Шумадију, Београд и јужније. Да би се лакше створиле мале управљиве државице, државуљци.
Борба против Референдума је борба против Срба.
Референдум, пак, неће ништа ријешити. Јер Референдум не доноси конкретне одлуке. Нити ће их омогућити након изјашњавања. Сваком је јасно да се конкренте одлуке доносе у институцијама и процедурама.
Али Сарајунима, Сарајевским Унитаристима није јасно. Стога и траже да Охаер, или неко, ухапси Додика или поништи одлуку о Референдуму.
Референдум је једно од начела Политичке Филозофије. Нешто као Битак и Вријеме. Нема Битка ако нема Времена. Али има Времена и ако нема Битка. Само је празно.
Референдум је Битак Српског Времена. Знак да Српска овдје постоји и омогућује га.
Онемогућавање Референдума, онемогућавање је Републике Српске.
Нажалост, Власт и Политика, у Републици Српској, нису и не умију то да, пријемчиво објасне. Нити умију да објасне да су Суд и Тужилаштво наметнуте и недејтонске, сарајевске туторске категорије против Срба.
Политика је, у својој суштини, исто као и Гологузи Ријалити.
Сви знају шта је гола гузица. Али им је сваки дан мораш показивати.
Суштинска важност Референдума је Глас о Постојању. Глас о Праву на Одлуку. Глас о Самосталности Републике Српске као Циљу Опстанка.