петак, 28. август 2015.

ЊЕМАЧКА ЈЕ
ГЕНЕРАТОР
МИГРАНТСКИХ
ТЕКТОНСКИХ
ПОРЕМЕЋАЈА

Зигмар Габриел и Франк-Валтер Штајнмајер, министри привреде и иностраних послова, објавили су некидан чланак у Франкурт Алгејмане Зонтагсцајтунг, који садржи десет наредби Њемачкој, Европској Унији, ободним земљама и земљама поријекла избјеглица, азиланата и миграната.
Није случајно да су то објавили министри привреде и иностраних послова.
Анализирајући Десет Ставова, које ја зовем наредбама, могуће је забиљежити неколико битности.
·        Инсистира се на ЕУ стандардима, јединстеном европском кодексу, праведној расподјели избјеглица, заједничком европском управљању границама... Ради се о својеврсној Унитаризацији ЕУ која се има проширити и на ободне земље, земље кандидаткиње, земље сигурног поријекла. Тај процес ће се, разумљиво, одвијати под диригентском палицом Берлина.
·        Говори се о онима који имају право на азил и о онима које треба депортовати назад, користећи механизме уцјене, присиле, завртања финансијских аранжмана и осталом, већ виђеном у спектраријуму разноврсних санкција. На тај начин се управљање проширује и на земље које су уништене у Ер Демократији Нато Пакта, Запада и САД. Сада ће њихова несрећа да се користи против њих. И за управљање њима. То су сименсови високотехнолошки домети колонијализма.
·        Глорификација Њемачке. Њемачка је једина која је смјеста понудила помоћ... Њемачка је спремна свом снагом...
·        Два министра изричито наводе да Политички оквир дјеловањ више није националан.
·        Корист за Њемачку. Њемачкој је потребан Закон о усељавању. На основу којег ће се омогућити законит боравак у циљу запошљавања. То би било изван система о азилу и то би значило да ће се пробрати они који су способни и потребни. А то ће, истовремено, значити да се земље поријекла значајно слабе јер им се трајно узимају способни, млађи и образованији а враћају они који ће бити на социјалном, економском и државном терету.
И овај површни преглед доказује да мигрантски цунами преко Балкана није никаква случајна и природна катастрофа. Као и то да је шиптарска најезда преко Србије, ту скоро, била само нека врста генералне пробе.
Тај мигрантски вал који је настао насиљем Запада над цијелим низом земаља, сада Њемачка, очито је, генерише у сврху тихе колонизације ободних и земаља поријела и у сврху потчињавања земаља ЕУ.