четвртак, 27. август 2015.

ЕВРОПСКА УНИЈА
И АУТРИКТЕРИ
СА БАЛКАНА

Хор Балканских Дјечака стигао је до под Беч.
Јер. Бечу се увијек иде подноге.
Да би се задржао стари бечки сјај, то је названо Конференција.
Чуди ме како није иментовано као Самит. Историјски Самит. Миленијумски превој са кога токови историје иду у посве новим правцима.
У том пратерском импровизаторијуму, који није никакав преседан, јер све што ЕУ, Берлин, Беч, Брисел, раде на Балкану, послије потписивања Општег Оквирног Споразума За Мир, најогољенији је имровизатив најниже европске врсте, подијељене су главне пајацовске улоге управо гологузим Балканцима.
Они су о томе извикивали. Када су стигли Под Беч. Лицитирали парама и пројектима које их тамо чекају. О томе шта ће тражити, захтијевати и приоритетирати.
Све то нема никакве везе са стварношћу.
Балкан, и овај дио који је у ЕУ и Нато Пакту, и овај мигрантски, присрани и приупишани, немају никакву пажњу Брисела и Берлина. Нити значај.
Двије сторије потврђују то.
Предигра, мале и експерименталне сцене у Бриселу. Када је Војвода Србије, Бајчетине и Целог Севера, Вучић, поразио Војводу Митровице, Југа, Бонд Стила и Целе Трепче, Тачија, и задао му коначан пораз од којег се ни он, ни она звјездица уз позивни број, неће никада опоравити.
Та Предигра по стоти пут показује стварну снагу Србије на Бриселској Пијаци. Бриселској Пајаци.
Друга сторија. Фудбалска утакмица Балкана против Брисела. И побједа 4 : 2, Сунце Ти Јебем.
Какве смијешне игре на двору, док около све изгара, труне и замире. Каква представа за изгладњели крезуби плебс. Какво исмијавање Лидера Балканских Држава.
Сад ми је јасно да онај шах са Бакиром, у Београду, није измислио Вучић.
Већ неки циркусијанери из те досађујуће старе прдаре, мало преобучене и напудране, Бриселске Европе, како би се мало насмијали и разонодили у наступу малих дворских луда.
Симболично је много од свега тога.
Али и суштинско је.
Погледајмо само она два аутриктера. Двојицу линијских судија. У њиховој епохалној улози да по задатој линији трчкарају  Тамовамо. И машу заставицама.
То је Балкан. И кад би га премијестили, заједно са Пајацима, у само Срце Европе, то би остала само Балканска Пајацања. Јебатања.