четвртак, 23. април 2015.

НА ВАРДАРОТ
СЕ КЕЧЕ
БЕЛЕШЕ

Моја стара геополитичка теза, због које је Збигњев Бжежински неколико пута ишао на кауч, код свог психотерапеута, а једном је позајмио и Хилариног, да Распад Југославије још није завршен, да још посла има и да ће се он завршити у Босни и Херцеговини, гдје ће попуцати границе између Ентитета а и оне унутар Федерације кантона и жупанија, гдје ће Сарајево остати Нитамонивамо, потврђује се и у догађајима у Македонији.
Ослободилачка Војска Косова, тај чудновати Балкански Исил, заузела је полицијску станицу уз границу са Косовом.
Очигледно је да је, кад су Албанци у питању, све диктирано. Тај живаљ се показао вема погодним за Америчке Диктате. И на тај начин је послужио као детонатор прецизно одређених експлозија по реубликама бивше Сфрј. Цијело вријеме Ратова између Братства и Јединства, Албанци на Косову су ћутали. Док Збигњев није рекао да се уљети.
Када је усвојена декларација о независности, хор отпјевао своје, проглашена Држава Војна База, Збигњев је опет издао наредбу. Да уљетиш у Македонију.
По свему, чека нас Америчка Деценија на Балкану.
А гдје су Американци, ту је или долар, или крв.
Обадањем Косова, односно, реактивирањем Ослободилачке Војске Косова, постиже се невјероватно много у цијелом региону.
Поред дестабилизације пола Македоније, отварају се бугарски апетити и аперитиви, инсталира се фитиљ на Југ Србије и на Север Косова. Уграђује се вибратор, велика хилтовка, у ствари, у Црну Гору, и забијају клинови између Црногораца и Албанаца. На шта Срби Црне Горе неће отати равнодушни и водоравни. Као ни они малобројни на Северу Косова.
Србија ће бити изложена бројним искушењима а многи од њенх потеза могу да се одразе и на Босну и Херцеговину, односно на Републику Српску.
Грчка ће, ионако искасапљена, морати да преживљава нове епидемије хаоса у сусједству што је само дио цијене за њену сарадњу са Кином и Русијом а и отварање могућности за нови гасовод према Америчкој Европи.
Превише вентила и прекидача на тако малом простору.
Ако Американци озбиљно започну процедуру Вељика Аљбанија, то може Европу држати цијелу деценију под конторлом, на краткој приузи, далеко до нормализације са Русијом и далеко од властитог економског просперитета. Што се покушава регулисати и наметнутим економским споразумом ТТИП.
Дугорочно гледано, могуће је да су иновиране америчке Студије Рата и Мира одредиле да се запосједне Европа за коначан обрачун са Русијом, без обзира што ће за то вријеме ојачати пакт Русије и Кине а и сама Кина.
За Србе је битнија прогноза да овај процес може даље смањити подручје на коме живе, даље им отуђивати властиту земљану колијевку, даље редуцирати сувереност и државност Србије, него када ће и како бити формирана Велика Албанија.
Велика Албанија, пак, геополитички је значајнија за Европски Лего него запосиједање Украјине од стране Нато Пакта. И за утицај Америке на Европу и Русију, дабоме.
Збигњев, Територијалисти Запада и Финансијаши Вол Стрита, прецизно су планирали све. А детаље, наравно, не знамо.
Ми, овдје, својим смо грешкама мало припомогли.
Поред грешке што нам је умро Тито, Срби су, нпр, погријешили што нису имали своје Студије Рата и Мира. Дугорочну стратегију. То срање са Меморандумом, послужило је само као изговор за гузичење Срба.
Биће занимљиво. Јер. Грешке се продужавају.