четвртак, 16. април 2015.

ЈЕДНАКА ЈЕ
НАДЛЕЖНОСТ
АМ АМБАСАДЕ
И УСТАВНОГ СУДА
НАД ДАНОМ
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
-      НИКАКВА

Америчка Амбасада је постала блиједа копија Охаера. Портпарол Уставног суда. И нови тумач правног система. Есемесератор Народним Посланицима Републике Српске. И сваком лонцу поклопац.
Америчка Амбасада је данас послала есемес Народним Посланицима, упозоравајући их да не гласају за Резолуцију о Дану Републике и да не спречавају одлуке Уставног суда који је дејтонска категорија и који је дио правног система а правни систем је све и свја, и мајка и маћеха, и тетка са села и богати дјед из америке.
Ако је Америка била страна у рату у Босни и Херцеговини, против Срба, а и за Рат, да ли је потребно да Америчка Амбасада у Сарајеву наставља ту свијетлу традицију.
Да ли је упутно да АмАмб буде тумач Дејтонског споразума и надлежности Уставног суда. Да пријети једном парламенту. Да понижава Српски Народ.
Шта АмАмб има са празницима једног ентитета, једног народа. Да не кажем, Једне Државе.
То што ради Унитаристичко Сарајево, можда је и објашњиво патолошком мржњом према Србима, па, сљедствено и према Републици Српској. А свакако се коси са њиховим концептом Унитарне Босне.
Али то што ради АмАмб, необјашњиво је и недопустиво је.
Републици Српској је укинут Грб. Укинита Боже правде.
Сада би да укидају и празнике.
Вријеме је да се каже Доста је.
Одлука о празницима није међунационална и међудржавна катогирија. То није расправна и оцјењивачка категорија Уставног суда.
Празници Српске нису вам Дјед Мраз. Па да можете да проводите патолошку тортуру над њим.
За празнике нису потребни закони ни уставни судови. Јер то не треба ни за Осми Март, нпр. Па му опет не можете ништа.
Тако не можете ништа, Амбасадо и Сарајево, ни Дану Републике Српске.
Играње са једним Народом није играње са вашим курчевим територијализацијама, реформама, са лидерима, грахом, картама и салијевањем страва.