понедељак, 13. април 2015.

ТУЗЛАНКА
ХИЛАРИ,
ПРВА ЖЕНА
У БИЈЕЛОЈ КУЋИ

Пер снајпера, ад астра. Хилари Клинтон креће у борбу за кандидатуру. Да буде први женски Обама у бијелој кући.
Сви мисле да не разумију Америку. А, у ствари, веома је добро разумију и знају све о Америци, само не разумију тек једну ситницу. Шта у овом тренутку раде вође дватри тамошња, ТМК, банкарска и моћничка труста а што ће се догодити кроз пет или десет година. А што ће утицати и на изборе за предсједника сљедеће године.
Бака Хилари мени није занимљива по Моники.
Нема жене која може знати, до краја и прецизно, ко пуши мужу и коме пуши муж.
Она ми је занимљива као Мали Ратни Лажов.
Њена прича о томе како је, у току рата У Босни, како, кретени који мрзе Србе, редовно говоре, на тузланском аеродрому трчала преко писте под снајперском ватром, или је то била митраљеска, не могу сад да копам, типична је мала људска лажљивост, безазлена и доброћудна, за вријеме од пет или десет година од рата, која је примјерена обичним људима који су на граници важности и неважности, на граници ракијца и алкохоличара. Али која није примјрена некоме ко је био неки министар тако јаке и подивљале силе ко што је Јунајтед Стејтс. Или некоме ко хоће да буде Предсјендик у Бијелој Кући.
Занимљива ми је и по оној изјави након убијања Бин Ладена. Дођох Видјех Заклах. Тако нешто.
У тој Баки Хилари чучи вома опасна личност.
Објективно говорећи, Хилари Клинтон, која је тек кренула у процедуру, не би требала имати неке шансе.
Амерички мандати, скоро савршено прецизно, смјењују демократе и републиканце на власти.
Али се уопште не ради о Демократама и Републиканцима. Већ о Трустовима Капитала Моћи, старим деценијама или чак цијели вијек, који стоје иза њих. И који никад неће дозволити да неки од два велика Труста држи моћ и власт толико дуго да овај други почне да се дави.
Јер, Америчке Предсједнике не бира Амерички Народ. Само се све прецизно учини да то тако изгледа.
Као што је Труст Џи Пи Морган изабрао свог Предсједника Америке, годину дана ред улазак САД у Први Свјетски Рат, са изборном кампањом Нама је потребан Мир, то није наш Рат, а онда је тај исти Морганов Предсједник ладно увео САД у рат да би Хаус Морган зарадио, и осигурао своје богатство, на кредитирању европских учесница рата, Инглеске, Француске...
Можда су само два Предсједника прошла мимо ТМК, Трустова Моћи Капитала.
Линколн, који је одштампао Зелембаће, своје доларе, којим је финансирао рат против Робовласничког Југа, а није пристао да на томе зараде моћници и банкари, и који је због тога убијен.
И Кенеди. Који је такође имао намјере да политику Америке одвоји од ТМК. Па је зато затрвен цијели Клан. Вјероватно и због тога што није дозвољен излазак из кола.
Све остало је било одлучено унапријед. Што значи да је и Кенедијев избор био одлучен унапријед.
Као што је и сада већ одлучено ко ће први стићи у Бијелу Кућу, 2016е.
А по ратовима у сљедећа два мандата, знаће се који је, и кога обухвата, ТМК, Труст то одлучио.

Као што су америчке мале фирме, финансиране од Хаус Морган за добављаче Енглезима и Французима, у Великом Рату, данас гиганти над гигантима. Монсанто, нпр.