недеља, 8. март 2015.


Варуфакис је оптужио ЕУ да спречава Грчку да изађе из дубоке рецесије зато што одвраћа инвеститоре упозорењима да би његова земља могла бити избачена из еврозоне.

БРИСЕЛ СЕ ПРЕМА
НАРОДИМА И ДРЖАВАМА
ПОНАША КАО ПРЕМА
ДЕЛИВЕРИ ЈУНЦИМА
И ДЕЛИВЕРИ ЈУНИЦАМА

Све што раде Грчкој, раде и Босни и Херцеговини.
И другим земљама које не спадају у Прву Класу или нису под заштитом Урагана АНИ. Америчког националног интереса.
На нашој политичкој сцени, промакла је пажњи Грчка битка да се ријеч Тројка у споразумима и комуникацији Атине и Брисела замијени ријечју Институције, или да се, поименично, наброје Европска Централна Банка, Европска Комисија и Међународни Монетарни Фонд.
У тој чињеници крије се сва суштина односа Европске Уније према Другој Класи.
Депроцедурализација. Деформализација. Насиље.
Према Грчкој се не односи ЕУ већ магловита Тројка.
Зашто ЕУ нема прописане процедуре за случајева унутрашњих односа када једна земља дође у кризу. А има прописане ват за усисиваче, децибеле за моторе и дужину банана без главића.
Зашто се према Грчкој, или према било којој другој земљи, ЕУ понаша као према Мрском Непријатељу, као према страном тијелу, као према губавом изроду.
Па. Зато што је суштина Европске Уније нешто друго од Уније.
Суштина Европске Уније је Европска Бастиља.
ЕУ према БиХ се односи такође разарајуће. Цијело вријеме. Још од распада Југославије и преурањеног признавања Словеније, Хрватске и БиХ.
А нарочито послије рата. Када је њена главна улога постало девастирање Дејтона. Ешдаун. При чему изговор није да је он био ВП УН. За своје Униработке, Унитаристичке Радове, увијек је тражио и имао подршку Европе, ЕУ, Брисела и њихових највиђенијих чланица појединачно.
Шта каже Варуфакис.
Оваквом пресијом на Грчку, стварањем хистерије око напуштања Еурозоне, причом да су то нерадници који једу тринаесту, четрнаесту, седамнаесту плату годишње, сваки божији економски фактор се одвраћа од Грчке и из Грчке.
Куда то води.
У изоловану и контролисану пропаст Грчке.
Потпуно идентична ситуација је са БиХиС. Хистерија је Нема Реформи, Лидери пљачкају, Националисти царују. Дакле. Не носите ваш Еуро на то подручје.
Куда то води.
У изоловану и контролисану пропаст БиХиС.
С тим, што смо ми даље одмакли од Грчке.
Министарка За Реформе, која о реформама појма нема, у Влади Српске, каже да нас хвали ММФ али да неће да дође због стања у Федерацији.
ММФ, у садејству са Бриселом, наћи ће милион разлога да одлаже рјешење и долазак и да генерише пропаст. Па онда сваки седми пут дође и продужи Задуживачку Агонију.
Јасно је да Грчка, па и БиХ, Република Српска поготову, не може да се бори против Вјетрењача Тројке.
Али може Јавности да образложи позицију и стање ствари. Нарочито БиХиС.

Немојте да серете да је ММФ Женама Српске честиао Осми Март.