уторак, 20. јануар 2015.

ИДЕ ЛИ КОЛИНДА
СТОПАМА
ТОМИСЛАВА.
АЛИ НИКОЛИЋА.

Има нешто инструктивно у понашању и Младена Иванића, Члана Босанског Државног Трочлановља, и Колинде Грабар Китаровић, Предсједнице Хрватске.
И једно и друго су са полетом својственим Омладинским Радним Акцијама типа Брчко – Бановићи, ушли у мандате које су освојили и улоге које су им дате.
Иванић је имао више времена па је и показао више. Одмах је ставио шапу на слагалицу Вијећа Министара, тог такође трочланог ДОО које, по изворном Дејтону и Уставу, има да буде нека врста испомоћног бироа Тронационалном Предсједништву БиХ а које се претворило у Борд, СТЈ. Борд лоповлука и нагодби.
Иванић је изјавио да је он добио легитимитет да представља Републику Српску на нивоу БиХ. И да он одређује ко ће из Републике Српске бити у власти на нивоу Зајоргана.
Јучер је изјавио да је добио више гласова у Бањалуци од Додика и да ће и тај легитимитет искористити.
Још чекам да изјави да је добио више бошњачких гласова од Додика па да видим како ће се понашати о Бајраму.
Прије тога је ушао у Унитаристички Туристички Аранжман са срамном Изјавом коју је одаслао лидерима четрнаест странака да то потпишу и не серу пуно.
Тако је формирао Г14+.
Колинда, пак, Грабар, одмах је на белегију набила Милановића. Који се, додуше, и сам натакео. То Натакео је бањалучки правописни бисер који једини може вјерно дочарати наудно самонабијање.
КГК је извршила даље похрваћење свег живља у Хрватској. Сви су Хрвати.
Од Шешељеве ВКК није било глупље али и морбидније тезе.
Упутила је Колинда и писмо Бан Ки Муну УН, захтијевајући да Шешеља опет воде у Хаг.
Ни Младен Иванић, ни Колинда ГК не би се овако могли понашати да нису инструктивни лабораторијски производ. Младен Босић би то рекао својим наивним отривањем Имам Мисију.
Није то никаква новост. Маломало па се на Балкански Гоблен удјене нови бод. Онај ко је дириговао распадом Југославије, ваљда зна и умије да диригује смрдљивим миром.
Новост је што аматери политичари, политичари без концепта и програма, без праве комуникације са бирачима, праве Политичке Мимиорице, представе себе главним играчима и почну тако да се понашају.
Њима је мало оно што им је дато. Они би да буду и Радован III али и IV и V.
Колинда Грабар може да игра једно љето. Док Хадезе не побиједи на Опћим изборима. Онда ће у сјену Карамарка као што је Николић зашао у сјену Вучића.
Претходно ће се сударити са овлаштењима Предсједника Хрватске, Сабора и Владе у Хрватској.
Као што ће се и Иванић сударити са компликованом дејтонском мозаичношћу Босне и Херцеговине.
Већ је понижавајуће што је, пред Додиком, морао да мијења Изјаву коју је одаслао диљем Насеобине.
Треба бити Политички Генералић или афрички дебелокожац па Босну и Херцеговину, и њену нераланост и немогућност, свести на једну изјаву.
Картицу и по текста, штоби рекли некадашњи новинари.
Као што треба бити Политичка Барбика па помислити да се може наређивати и Влади Хрватске и Бан Ки Муну.

И без курца правити Хрвате.