среда, 21. јануар 2015.

3517.
ПОТРЕБНА
ЛЕГАЛИЗАЦИЈА
ДОБРИХ ВИЈЕСТИ

Прије неколико дана јављено је да Портал Мондо уводи рубрику Добрих Вијести. Или тако некако.
Прилично ме зачудило.
Да тај млади свијет има и такве призме у глави.
На овом простору Разорених Свјетова, Збигњев, ПММ, Пизда Му Матерна, инсталирао је све саме нихилистичке практике и филозофике.
Нихилизам је расађен истовремено са уградњом већег национализма него што је потребно. И он је помогао у рушењу Система Социјалистичког Самоуправљања. Којег су управо због претварања нихилизма и песимизма у мржњу, звали Комунизам. Мада је то имало везе са Комунизмом ко дупе моје бабе са гузичицом Ким Кардашијан.
Нихилизам је помогао да се мржња усмјери према другим нацијама. То је тај Национализам више него што је потребно. Уобичајено је да им јебемо матер усташку & четничку. Али није уобичајено да се кољемо. То је тај Вишак Вриједности. Екстрапрофит Национализма.
Након Братова, Братови су ратови између браће, нихилизам, песимизам и мржња остали су у друштвеним и индивидуалним склдиштима у количинама које се тешко могу потрошити у неколико деценија.
Онда је Збигњев, ПММ, преко Међународне Заједнице, њених невладиних организација и владиних долара, почео овдје да развија мрављу армију песимиста.
Испочетка је то било усмјерено на владајуће ратне националистичке гарниутре и правдано потребом помирења и елиминације тих ретроградних, злочиначких и криминалних структура.
Младе мравље бригаде се нису на вријеме досјетиле да су употребна логорска радна снага Натоове Територијализације па су подлегле песимизму и нихилизму и почеле га даље продуковати. Колоне мрављих песимиста су кренуле да премрежавају Простор Бившег Братства.
То се, врло брзо претворило, заједно са мобилном телефонијом и нетом уопште, у богомдани рудник обојених револуција и петооктобарских  излива њежности.
Данас имамо читаве кордоне младих људи, свуда, од медија до политике, од универзитета до Гајба Фокус Група, које сву своју менталну енергију усмјеравају на виђење, привиђање и репродуковање нихилизма и песимизма.
Све је пропало. Власт је никаква. Све је опљачкано. Сви умиру од глади. Сви су криминалци. Сви се исељавају.
Цијела ова технологија много је софистициранија него што сам описао. Али није ни потребно ићи у детаље. Довољан је костур.
Битније је то да нове генерације листом кукају као да су прошле све муке које су прошли њихови очеви и дједови. Рат. Тифус. Глад. Уши. Стјенице. Откуп. Удбу. Голи Оток. Сеоске Радне Задруге. А нису.
Што је најбесперспективније, кукају како нема посла а неће ништа да раде.
Многи међу њима су ККК, Кукачи Кока Коле.
Повасцијели боговетни дан сједе уз кокаколу, или лајну, и кукају.
Дабоме. Да не тражим да моја стрина буде Хегел.
Али би требало некад да се запитају како свијет опстаје ако је све на чему почива негативно.
Опстаје зато што то није тачно.
Свијет опстаје, па и Ми, на добрим чињеницама и тешким мукама.
Тако је и настао.
Није га родила кока кола.