субота, 24. јануар 2015.

3524.
КАКО
УНИШТИТИ ДРУШТВО
ПОМОЋУ МАЛИХ
МАНИПУЛАТИВНИХ
СТРАНАКА

Митско Биће, пола Излајак, пола Љиљан, Жељко Комшић изгубио живце и најављује да би Демократска Фронта, то му је странка, у ствари Нешто Политичко, могла изаћи из процеса формирања власти у Федерацији.
Излајак је Злајин Отпадак а може и Испрдак.
Сваког политичког аналитичара та је могућност крајње забринула. Скоро као клизишта у Федерацији.
Јер. Жељко Комшић, звани Сарајевска Промјена један је од адута Међузаја. Други је доведен из Републике Српске. То је Сазап, дионично друштво СДСПДПНДП за Одбрану Џаферовића и друге Сарајске Измећарије.
Та два адута Међузаја окосница су овомандатне фазе растакања БиХ са нагласком на Републику Српску.
Остала два играча, Есдеа и Хадезе, нису тако погодни. Из различитих разлога.
Есдеа методи нису продуктивни јер се стално баве погрешним циљевима. Те грб. Те конститутивност. Потребно је разарати суштину. А грбове оставиш као декор сјајушне кућице из које је шарени лептир одавно одлепршао.
Хадезе, пак, није илузиона странка и не баца прашину у очи, ни себи ни Хрватима, борбом за Хрвате у Републици Српској и њихов повратак који је нереалан док им је угрожен опстанак у матичној држави Федерацији.
Стога су на сцену ступили Иванић и Комшић.
Њихове странке су минорне. Тамо нема политичке снаге која би вођама, Младену и Жељку, могле засметати у смислу дискутовања о политици лидера и оријентацији странке.
А обје конгломерације су настале иностраним политичким инжењерингом.
Сада је доиста проблем. Прво у Федерацији. А Савајет министара тек чека.
У тој Федерацијској конфузији постоје још и Лијановићи, Страначки Конзорциј, такође иностраног патента и СББ, Бед Аваз Бојси, Бед јер су одмах рекли да не желе да учествују у прелу.
Добро. Постоји и Есдепе.
Сада Комшић нуди Есбебеу да се он прихвати комбинације. Јер ми, каже имамо само једног Србина да понудимо за Потпредсједника Федерације.
А ја, будала, мислио да је и Жељко Србин.
И Есбебе је инострана копродукција. Зато мудро и чека. Неке политичке будале имају Мисију. Фахро има процјену и добар савјет.
Шта је поучак.
Вјештачка продукција Политичких Странака, била домаћа манипулативна, била страна копулативна, разара политичку сцену и страначки систем а преко тога и цијело друштво и државу. Односно, то што се тако овдје зове.
Есдепе је био вјештачка конструкција домаћег шибицарства. Смишљена као босанскохерцеговачка социјалдемократска странка. А нигдје босанскохерцеговштине нити социјалдемократилука.
Уз малу припомоћ Нарциса Вучине, Вука Злаје, та странка је претворена у друштво једног лица и нестала.
Не само због тога. Већ и због прихватања улоге накурњака страним манипулантима овдашњом политичком сценом.
Остале странке, од ових које сам набројао, завршиће по Рагуж Вукан Систему. Играче негдје смјестиш а остало у расап.
Та потршња некомпетентних људи краткотрајног политичког пјева и није тако трагична.
Трагично је што се тиме разара Политички Амбијент.
Што се дезавуише политика као технологија управљања друштвом и учешћа бирача у њој.
Долазимо до ситуације када ће се овде појавити неки Вучић као законита појава. Јер, тако је било и у Србији. Не кажем да Вучићи нису пројектовани овдје и раније. Само се нису показали.
Велике Политичке Странке су најодоговорније за овакво стање. Поред свих које сам закачио у овом тексту.
Гласачки и организациони потенцијал се увијек мора користити на максималном броју обртаја. У црвеној зони. Свако пуштање гаса даје простора неком Чавићу, неком Комшићу, неком Рагужу, неком Иванићу.
А онда имач више играча него публике.

Што је погубно за игру.