петак, 30. јануар 2015.

ЗОРА СВИЋЕ,
ИЗЈАВА СЕ ВИЈЕ, ВИЈЕ

Младен Иванић и Младен Босић, све више ме подсјећају на Дел Боја и Роднија.
При чему је Иванић Дел Бој.
Он је главни Политички Бизмисмен а Босић непрестано покушава да уђе у посао. Упорнији је него Оги Тадић на изборима.
Дел Бој Иванић тријумфално је саопштио да је Предсједништво усвојило Изјаву и да ће је одаслати лидерима да ставе печат, факсимил или отисак прста. И то је, онда, готов Кандидатски Статус. Слиједи Друга Фаза.
Шта је Друга Фаза, питају новинари. Друга Фаза, каже Дел Бој, са једном руком у џепу, док другом поправља наочаре, Друга Фаза су Конкретне Реформе.
Сунце Ти Јебем. Одмах ми спаде екран са шарки на лаптопу.
У БиХ, од Српског Свата, нико ништа не може, није и неће, конкретно да уради. Осим да се усере или да најебе.
За то вријеме, Родни Босић трчкара около, мало олабављеног сакоа, око врата, и гримасоидних уста, како би што више личио на Дел Боја, и покушава да ишчачка било какав политички послић, небили се како представио и он успјешним.
Млати Ентитетским Гласањем. Додик каже да га је Босић тек недавно открио. Ту ме је насмијао. Као и ја њега.
Родни Босић је оптужио да излазак Есенесдеових посланика са сједница ППД, Пресвијетлог Представничког Дома, угрожава Ентитетско Гласање, Заштитни Фактор 10, и да ће сада мрским припадницима других народа све капије бити отворени и сви јелеци бити откопчани. За унитаризацију.
Баба Мара. Препала се за туђу а чеше се по својој гузици.
Само да се нешто прича по селу.
Родни Босић, као и Дел Бој Иванић, не могу се ни рибаћом четком опрати од чињенице да су са сарајским политичким кругом, народњачким бошњаштвом, ушли у коалирање под патронатом и аранжманом Међународне Заједнице и уз потписане споразуме. И то с ким. Са Комшићем.
То је унитаризациони посао. Може Дел Бој причати о свим ниовима власти, о томе да ће сваки тај ниво, и кантони, донијети свој програм реформи и слично, то је посао Сарајева и Бриселских Бирократа. А он никада није био друкчији него унитаризациони.
Био је и Есенесде у тим аранжманима власти у заједничким органима. Али га није позицинирала Међународна Заједница и није потписивао програмске споразуме.
Ну. Изјава се вије, вије.
Само што Босић не разумије.
А Иванић и превише разумије.
Да је то Ахднама 21. вијека.

Имате право да будете ту. Али да одлучјете о својој судбини и својој кући, немате.