уторак, 16. децембар 2014.

3437.
НОВИ
ФАРСИЧНИ
МАНДАТ.
СТАРА КУРВА БОСНА
НА РЕВИЈИ
VICTORIA'S SECRET.

Ситуација је зрела за нови почетак односа између ЕУ и БиХ. Изјавила је негдје, након састанка Вијећа за спољне послове ЕУ, госпа неопране косе, Могерини.
Изјава је у складу са најбољом комунистичком балканском праксом.
Кад ти га Кардељ, ономад, замота у фразе, Пепца одмах носи у рерну, мисли да је за јело. А и мирише.
Та Бриселска Фразеологија постаје политичка технологија покорности.
То је феноменалан начин мамљења и вабљења наивиних малих националних власника територија и државица, под скуте Збигњева који се, као Дједамраз ових дана, преобукао у Еуроатлатнске интеграције.
Бриселска Фразеологија је приземан начин прикривања огавне и бруталне Територијализације.
Битно је не дати Балкан Русима.
У ту сврху нема шта нам неће лагати и предлагати, условљавати и нудити, захтијевати и обећавати.
Бриселска Скраћена ABBA група, Хан – Могерини, обећали су и 800 милиона еура Босни и Херцеговини, што ће ићи сукцесивино. Ви Реформе, ми Норме. Мислим на оне коњске модне детаље.
Фраза Могеринице, с почетка, уобичајена је. Сваки нови бриселски намјештеник/ца, чим почне мандат, дође сав усхићен у своје велике спољнополитичке, проширујуће и просеравајуће послове. Гдје ће, већ у БиХ. Ту се најлакше сере, најмање обавезује и најмање ризикује.
Сјетите се Филеа.
Само што је он био полетно и фирзиран и исфениран.
Чим сам га видио, као да је из рекламе за Њусвик, негдје око убиства Кенедија, знао сам да од посла нема ништа.
Ови долазе неуредни. Ваљда, као што је, тренутно, и сва Европска Унија. Или су читали оне америчке упуте за Отпор Револуције. Облачите се похабано и сиромашније, да не искачете, да вас прихвате као своје.
Ну. Суштинско питање је шта можемо да вам понудимо за 800 милиона еура.
Реформе су скупе. Стално поскупљују. Како пада Барел тако расту Реформе.
Нисте то знали.
Ствар је једноставна. Ви имате моћ и паре. Америчани имају и моћ и и паре и силу. Али немате Реформе. То вас јебе. Ми имамо Реформе. И зато треба да се плати. 800 милиона је ништа. Схватићете ви да су Реформе драгооцјенија и вреднија компанија од Епла.
И схватићете да се требате уозбиљити. Шта смо добили за Сејдић Финци. Ништа. А узели сте нам пет година живота ове напаћене а драгоцјене земље.
Сад сте измислили потписе у Сарајеву. Лидери и изабраници ће да поптишу папире.
Какви сте ви наивци. Генералићи.
Па. Ми смо такве као ви, кроз историју, набијали на мали прст. Јер НаК није било мјеста. Десет Великих Царевина смо прометнули. Ништа потписали нисмо. Ни једну реформу провели нисмо. Турци и данас жале за нама па снимају Сулејмана Пичаственог, да их жеља мине.
Одакле вам оптимизам, Бриселаши.

И. Агдејепечат.