недеља, 30. новембар 2014.

3405.
КОТОР ВАРОШ,
СНСД,
ФИНАЛЕ
ИМПРОВИЗАЦИЈЕ

Враћам се једне ноћи однекуд, из Организације, ја сам по Организацији толико јездио и организовао походе да је онај Сулејман Пичаствени, Смијешна Мала Маца, бјеше то прије неколико година, преко Теслића и Котор Вароши. Избори су били прошли одавно. Неколико је мјесеци било за њима. Прије Котор Вароши све заставе Есенесдеа и даље стоје на бандерама и свјетиљлкама. И смрзавају се.
Видим да Организација почиње да шкрипи.
Котор Варош је једна од општина гдје је Есенесде, својевремено, освојио локалну власт у великом стилу. А и много је урађено са нивоа Републике.
Онда је Есенесдеов Начелник оставио мандат и отишао у неко велико предузеће. Ауострада дел Република. Јебеш два милиона буџета у општини, у односу на десетине милиона у тој асфалтној бази. Стази.
То се никад не ради.
Само се мртав одлази у току мандата.
Бирачи то схватају као издају.
Након тога данас опозвани начелник ипак је побиједио и потом освојио и нови мандат.
Шта се, у међувремену, догађало са оним мојим ноћним заставама.
Падале су.
2012е Одборничка листа је добила мање него 2008е. Начелник још више је добио мање. Ове године, у односу на 2010у за ПРС скоро триста гласова мањка. ПСБиХ још више мањка него 2010е. Само за Члана П 69 гласова у вишку, у односу на 2010у.
Дакле. Падови.
Код Есдееса раст. Не морам баш о њима детаљно.
У међувремену, Организација Есенесде у Котор Вароши потпуно је замрла. Канцеларија, јављају забринути Есенесдеовци, недјељама закључана. Напуштена имовина. СТЈ.
Послије 2012е, локалних избора, није се ништа учинило а требало је. Али је, зато, распуштена организација у Гацку. Јебали смо маму јаловини на руднику.
Шта, дакле, да се ради.
Иако још није све изгубљено. Опозив не значи да Есенесде нема шансу да побиједи на овим полуизборима за Начелника.

За почетак. Да се схвати да Патријарх, Путин, Вучић, мој друг Куста и такдаљше, немају времена за Организацију у Котор Вароши. А није да не би хтјели.