недеља, 30. новембар 2014.

3404.
ХИТНО
ИЗГЛАСАТИ
ДЕКЛАРАЦИЈУ
ПРОТИВ
КАРАЂОРЂЕВА

Ни двадесет пет година након посљедњег братског загрљаја пред јединствене ратове у БиХ, Сарајевски Политички Круг, муслимански политичари и јавносници, бошњачки региментални политички строј, не може да схвати да свијет није сачињен тако да увијек сви буду против Срба.
Можда не могу да проникну у темељну генетску особину Срба да увијек раде против себе. Па отуда једна немогућност индукује друго сљепило.
Извјесни сарајевски професор Есад Бајтал објашњавао је на некој телевизији, тамошњој јавности, актуелни политички постизборни мозаик.
Па је, између осталог, рекао да политичка релација Човић – Додик подсјећа на Карађорђево.
Карађорђево је симбол споразумијевања Милошевића и Туђмана око овог и оног па и око подјеле Босне и Херцеговине.
Ако је Карађорђево и постојало, мислим, та релација, онда су од ње једино најебали Срби у Хрватској и у Федерацији. Свака сличност се завршава на том јебеном глаголу у прошлом времену.
Не знам гдје усијецају те професуре кад су тако слијепи.
За БиХиС и њено трајање, најважније је схватити и контролисати понашање Сарајевског Политичког Круга. Тог Алијадекларацијског језгра које БиХ схвата као Босну, као један велики Сулејманов Чадор и у којој нема мјеста за друге народе. А ако га мора бити, то ће бити негдје по ободу. У окрајцима.
И ако долазе у Чадор Котлину Сарај, морају да имају ахднаму о кретању у политичким ходницима. Морају да буду слуге. Да се зову Рагужи и Будимири.
Чадору се не прилази, и у Чадору се не креће равноправан.
Такав темељни однос према свему што није Босански Декларацијски Чадор, створило је од Човића политичког мученика који је успио да преживи деведесетке, хаспејце и лијане и схватио да је потребно оформити какав такав политички савез који ће гарантовати Троножац.
Такав БДЧ створио је политичку релацију Човић – Додик.
То је релација преживљавања.
Јасно је да сарадња Срба и Хрвата има сто питања и двјеста утега. Али једном и Срби морају да не раде против себе.
Суштина дјеловања СПК наставља се. Она неће престати док се БиХиС не распадне.
Умјесто Рагужа, Будимира и Лијановића, нађени су наивци из Српске. Рагужа игра Босић. Будимира игра Иванић. А Лијановића игра стари Лијаћ, Чавић.
Зато су и они против Пакта Додик – Човић.
Зато је и њихов главни задатак да Додик и Есенесде не уђу у власт на нивоу заједничких органа.
Као што је онима био задатак да не уђе ХДЗ, Човић и ХНС.
Као што је тај пројект раније обављао Лагумџија, сада га обављају Комшић и Бакир. Гдје је Комшић вођа патроле.

Моја препорука. Кад у Сарају неким срањем замазују такво стање, нека барем сакрију да су професори. Дајте то неком независном штифтунг аналнитичару. Они се продају за сто еура.