четвртак, 9. октобар 2014.

3270.
ПРОГРЕС
ДОЛАЗИ СА ЈУГА

Да ли има неке смислене потке у будаласању Вучуревића, промјенашких медија и неких Есдеесоваца, као што се некидан избудалисао Цицко Бјелица. И тако подсјетио на себе из најбољих дана.
Дабоме да има.
То је нит која се вуче још од оних билборда типа Пусти Воду.
Та таблоидизација, карлеушизација и мишковићизација Републике Српске и њеног десетогодишњег живота, укључујући и власт која је обиљежила тај период, виђен је рецепт. У Србији. Не треба ићи далеко.
Поједностављена слика суштине у томе је да се народ, укључујући све слојеве, не само бираче, одвоји од свих полуга, процедура и иниституција НДД Сфере. Да се бави народним темама. Скандал. Трач. Лаж. Сензација. Криминал. Корупција. Шунд. Кич. На начин да се све то мултипликује и одвоји од реалности и стварних чињеница.
Народу су потребна лизала. Плес са звијездама. Плес са пиздама. Мама има талент, тата има талент, кћерка има талент. За пјевање.
Ухапсити Мишковића.
То је врхунски Србијански Политички Програм, још од распада Југославије.
У Републици Српској је Политички Програм Срушити Додика. Што подразумијева и хапшење.
Ништа политичко не нуди се народу. Само естрадно, свјетлуцаво, лажно, замазујуће, фарсично, фасадно.
Опозиција у Републици Српској не смије да помене чак ни Републику Српску. А кад је помене Власт, онда слиједе оптужбе за поистовјећивање.
У Србији је велики политички догађај Млаћење Брата. И Братов Хуастор. Скоро да помислим да је Вучић рекао Нишлијама Испребијајте га мало. Много ће да ми користи.
Вучуревић и Бјелица покушавају да народу такође баце лизало. Поред тога што као освједочени будалијанери имају потребу да то стално доказују.
То одвајање људи од јавности, политичких процеса, озбиљних друштвених расправа, а избори су, између осталог и то, дио је политике опште Дерегулације коју овдје, и у другим украјинама, проводе Збигњев и компанија. Асортиман Дерегулације широк је. Од носања курчева дугиних боја до јавних увреда према цијелој једној популацији. Што је корак до фашизма.
Та подцјењивачка дисквалификација преслика је понашања Збигњева овдје, Међународне заједнице. Они, јучер то чини онај Амбасадор Трактор, подцјењују националне колективитете у БиХ. И након тога, у низу, подцјењује се све. До самих бирача и грађана, којима се обраћа као малоумницима. Гласај или трпи.
Једнако подцјењивање према Жељки Цвијановић презентују и Иванић и Вучуревић. Само што Будала има више лукса. Али ништа мање дисквалификационо није ни Иванићево Она је аматер. А он буре.
Тај Демократски Прогрес који нас миомирисно лахорише са југа, могао би се изродити у општу таблоидизацију друштва, у случају побједе Будалаша За Промјене. Или у дефинитивну пропаст свега што се зове опозиција. Пошто нисам сигуран да и цијели митингашки пук, који је присуствовао одливима мозга и памети Вучуревића и Бјелице, подржава такву трансформацију јавне и политичке сфере у ријетку балегу протјераног бурага.