понедељак, 6. октобар 2014.

3266.
САРАЈЕВСКА
ОПСЕСИЈА
ТЕРИТОРИЈАЛНИМ
ИНТЕГРИТЕТОМ

Сарајевско Ослобођење, што је синтагма која означава и цјелокупан сарајски живот а не само име новина, мада би се оне требале звати Унитарење, пошто Сарајево једино и живи у непрестаном ослобођењу од Срба, од Агресије, од Геноцида, од Српске па и од Хрвата, питало је, специјално, путем своје дописне карте Гордане, Жељку Цвијановић Да ли ће, ако избори буду данас и ако буде изабрана у Предсједништво БиХ, поштовати Територијални Интегритет БиХ.
Паметније би било Гоги Катани да је питала чувену Милосаву, некад из Странке за БиХ, да ли ће сљедеће године учествовати на Тур д Франс.
Сулејман Величанствени на самрти, очекујем да ОБН емитује све еипозеде без прекида, док Суле не цикне, а она се зајебава са Територијалним Интегритетом БиХ.
Босна и Херцеговина и постоји да се не поштује Територијални Интегритет. Такозвани ТИНТ.
Она је и склопљена, скрпљена, просто издејтонисана, издркана, да се не би морало губити вријеме на ТИНТ.
Њен ТИНТ скидаојесК свако, не само творци Дејтонског споразума. Они су, на примјер, кроз Специјалне и паралелне везе са Србијом, дио ТИНТ дали Србији. Кроз гласовање за Хрватски сабор, дио дали Хрватској. Кроз претходну политичку идеју о конфедерацији Федерације са Хрватском, трајно дио ТИНТ дали Хрватској. Тај дио је у главама Хрвата у Херцеговини већ материјална истина која их трајно чини одсутним из БиХ а тиме одсутним и њихову Територију. Није случајно Јутарњи извукао онај наслов из вишедневног дружења са Додиком.
Што се, пак, Срба тиче они никад, током историје, ниједан метак нису испалили за Босну и Херцеговину и ниједну кап крви пролили за њу и њен Територијални Интегритет, осим што су се пар пута понапијали на окупљању Територијалне Обране за вријеме Самоуправљања.
Ни у посљедњем рату нико од Срба није ни помислио на БиХ.
За БиХ, Србе је, у бившој Југославији, везивала само симпатија према Хуси и Хаси из вицева. Понекад и према Фати. Стипо и Јуре никада нису били у вицевима код Срба. Али Хасо и Хусо то нису знали искористити. Понашали су стварно глупо као што су нестварно глупи у вицевима. Па су трајно добили Србе против себе а Хрвате нису имали ни два дана након вијести из Вашингтона.
Постављати питања, данас, о Територијалном Интегритету БиХ, генетеско је сљепило.
Босна и Херцеговина је територијално интегритетна као и Сирија, као и Либија, као и Ирак, као и Исил. Она је све то помало. Само се више не пуца. Додуше, увијек двојици пуцаК за оним трећим.
Бошњаци треба да љубе Србе и Хрвате као камен у Меки. Једино су они њихов Територијални Интегритет.
А Жеци. Зашто Жеци иде у Предсједништво.
Па иде да не би била Младен Иванић. То прво.

И да не поштује Територијални Интегритет БиХ. Не бирамо Српкињу из Српске да се бави Босном и Херцеговином. Већ да заузме столицу Републике Српске у Предсједништву. Пошто је и та столица Територија Републике Српске. ХрцваХ