уторак, 7. октобар 2014.

3267.
НАМА ТРЕБА
МНОГО БОЉА ОЉА
А НЕ
ЦРНА ВРАНА ЗАБРАНА

Појавили се и Фронталерси.
Ометање три портала означило је долазак прољећа у Републику Српску.
Мало сам се занио. Означило је да је интернет добио свој антибиотик. И овдје, као и у бијелом свијету.
Све што буши, може да се сруши.
Нисам за ометање интернетских портала.
Када бих желио да нашкодим Властима, Режиму, како му реже, да му наудим, да га набијем на уд, забранио бих пет, десет, медија. И рекао да је то Власт урадила.
Портали гријеше, као и телевизије, које неуки Србљи Род сматра паметнијима. Новине су за брисање па њих и не разматрам.
Противници Власти, за које се издају многи портали, морају да имају идеју, идеологију, концепт, визију, перспективу, алтернативу.
Мало сам пресро.
Морају да имају барем једну реченицу коју сви разумију.
Као што је Маркс написао у Манифесту.
Баук кружи Европом.
Шта они имају.
Ни један квалитетан текст који би био концепт. Крију се иза туђих пренешених текстова. Крију се иза анонимних коментара. Који им не доносе ништа осим неозбиљности и огавности. Још ако их селектују, онда су се усрали догрла.
То пуштање анонимних болесника и мрзилаца у јавни простор, недопуствио је. Били они листом за Власт или листом против Власти.
Можете затворити врата, пољског нужника, изнутра, срати и прстом писати по даскама. И то је демократија, мала моја. Али нико никад није извратио пољски дашчани сраоник и то показао свијету.
Инфантилна политика опозиционих портала, да своју интернетску платформу уступе анонимним анархоговнарима, копилади, живинчади и идиотидима, а да сами одговарају за то, неразумљива је.
Разумљиво је да су опозиционари.
Да су, медији, тржиште а не новинарство.
Али би, баш стога, било пожељно да саопште неколико стари.
Од кога су плаћени. Кад је настао ДПО. Колико је 17%. Да плате ПДВ.
Али и такве не треба ометати. Јер још нисмо друштво које има своје регуларне депоније.
Власти су увијек у предности и треба да их користе. Ако не умију онда је то погубно. Као и ситуација ако неко други забрањује и омета медије а потура то Властима. Или, ако им неко предлаже тај генијални Пијани Пијар.
Власти,  код нас, имају, у тиму, од једанаест, четрдесет седам Месија. И три Роналда. Мада су они пичке и педери. Као и стварни Роналдо. А Опозиција има Спасића, Балотелија и Бинића из најглупљих дана.
И треба, Власт, у утакмици, на терену, да им вади жуч на трепавице, да, са крила, протури лопту опозиционом беку кроз ноздрве, кроз уши, кроз ноге, да се зачешља њоме по потиљку, као некад Шекуларац, да центрира, а Седам Месија, на линији пенала, да финтирано и у реденику, скочи, да би осми забио гол голману кроз ноге.
Све остало је испод нивоа.
Оно што је обавезно, јесте да надлежни органи истраже ометање портала. И обзнане. Ако то неће сметати порталима. Јер ће се, нпр, сазнати на чијем висе серверу.
Покушај Ољизације или Вучићизације Републике Српске, покушаји су жабе да добије перје.
Ми смо, Република Српска, мала демократија, мала заједница, мала држава. И тиме драгоцјенија.
Србија може себи да дозволи по пет или по десет година, Милошевића, Тадића, Вучића, Три грешкића воде на три стране, али ми не можемо да преживимо ни један једни грешан мандат. Ми ходамо по танкој линији опстанка.
И тога треба да буду свјесни и опозициони политичари и медији, једнако као и власт.