недеља, 29. јун 2014.

МАРКО ДОЊИ ВЕШОВИЋ
И РЂАН НЕНОРМАЛНИ ПУХАЛО

Можеш да паднеш и ниже од пада. Зато је неистина И пад је лет.
Како сам пао испод пада, да ме нападају и гуликоже протуве које не знају и немају шта да кажу. Један Рђан Пухало и један Накурни Босанац из Сараја, Марко Доњи Вешовић.
Моја Савјетница ми каже да сам му, Рђану, дао превише простора, да сам требао само рећи да не постоји нико ко се сјећа да је Пухлица био нормалан.
Ну. Разумијем да протуве каткад помињу неког да би себи приграбили рекламу.
Тако ми савјетница за Твитер јавља да Пухлица уби линкујући текст који је Испиздио Рајка Васића. Ко да је неки штос ИРВ.
А, јадничак је само постигао да је тај мој текст о њему читанији пет пута од просјека, од бољих и кориснијих текстова.
А Марко Доњи Вешовић, пошто су у Сарају прешли на фазу Скурњак, скинули га с курца, нашао ухљебљење код Петра Ћивша Луковића, у е говнинама.ба. Тамо, За Неку Ситну Лову, серуцка о божепомози а на начин ништанисачим.
Није проблем што протуве пишу.
Већ што ништа не разумију.
Читам, данас, на 058.ба текст извјесног Андрића који живи у Ужицу али фенонеманлно разумије стање у Вишеграду. Каже, отприлике, Бивши, есенесдеов, начелник добио Град а изгубио Власт а овај, есдеесов, добио Власт а изгубио Град.
А ова двојуца, Вешало и Пушовић, не разуимју ни гдје им је она дугина рупа.
Разумију само гдје им је рупа која се зове џеп. Џепић. Они раде за НСЛ. Неку Ситну Лову.
Пухало се одушевљавао Социјалдемократијом док је то била Ситна Мода, странци мало тетошили а он се осећало другачије, он и они нису из земље сељака есдееса.
А није ни тада схватио, ни сада, да без гласова и подршке бирача, нема ни власти ни сласти.
Није схватио да је циљ његових тадашњих послодаваца, и садашњих, унитаризација БиХ. Зато су свим љепилима и стегама спајали Лагумџијину социјалдемократију и нашу Независну.
Када су видјели да то никако не иде, да се ови Независни Социјалдемократи не дају дркати, прешли су на народњаке. Сад спајају Пробоснократију.
Као што Марко Доњи Вешовић није схватио куд иде Сарајево. Док му је лијепо било важан бити у граду у који сви долазе и лажу му да је центар свијета. И лажу да су Срби извршили агресију. На Илиџу, гдје живе отако се појавило Врело Босне.
Сад кад је скурњачки одбачен, мисли да је схватио да је важно бити с Луковићем, против Шумске и Додика.
А није схватио.
Такве протуве само сметају и саплићу јавност.
Пухало и Вешало су нешто као гованце у балеги. Са брабоњком на врху. Модни детаљ.

Увијек насред пута. Ништа не раде а истобојно смраде.