среда, 18. јун 2014.

3013.
КАКВА ДРЖАВА
ТАКВА ГРАНИЦА

Ако имаш Педесет Каемова у џепу и чини ти се да то није нешто, одеш негдје на Државни Гранични Прелаз и боравиш неко вријеме. Осјетићеш како ти нешто у џепу расте. А око срца топлину. Можда ће и руке почети да ти се зноје.
Педесет Каемова на ДГП може да вриједи и хиљаде пута више.
Колико је пута Педесет Каемова одиграло своју нарастајућу улогу, неколико милиона пута, прије него је ухапшен Кемо, толико се пута закаснило са хапшењем Кеме. И још десетина типова.
Das ist Kemo.
Све је то Кемо. Мало сте их ухапсили.
Ну. Пошто Међунационална Корпорација УИО, дјелује одавно, одавно се и зна шта и како ради. Посленици те Корпорације, а и многи около, и околина околог, који су изразили жељу да шуте, ћуте и муче, добро знају који је чији прелаз, који је чији службеник, која је чија церада. Такорекућ шлепер.
Ко је чији. Тако би се могла звати и цијела УИО. КЈЧ.
Стога је главно питање Зашто Сада Сипо.
Да ли због тога што је Есдеа оптужио Зубца.
А Ми Из Амбасаде изјавили да цијенимо успјехе Сипа.
Да ли је то предизбиорно хапшење.
Кад су пуштани да краду и отимају откако су формирани, могли сте их пустити још који мјесец.
Ахваз објављује да је Кемо кадар Есдеа.
БББ, Блогер Балетан Балегар, објављује да је онај неки Цвјетиновић Високи Функционер Есенесдеа. Јебо им Есенесде матер обадвојици. Да има суда, за то би се провело у затвору неколико година. Јер тај ухапшени није ништа у Есенесдеу.
Као што је цијела гранична инфраструктура нагодбена, нагодбена су и ова хапшења. Свако ће користити по свом нахођењу. Види се по пласману информација, по терминима и по корисницима.
Свака заједничка служба у БиХ, нарочито служба чија је основна дјелатност скидање гаћа у бројање пара, УИО нпр, не може да буде боља од нагодбеног нивоа. А свака нагодбена технологија подразумијева и криминална, коруптивна и подземна права.
Једино рјешење је подјела Босне и Хрцеговине на државе. Мада разумијем да је тешко нешто што није Држава, подијелити на Државе. БиХ је неко Америчко Модификовано Биће. АМБ. Нешто као као Гвантанамо на Куби. Ја се, нпр, у тој БиХ осјећам као да сам у Гвантанаму. Нисам ни оптужен ни осуђен али јесам затворен. Додуше, оригиналан је назив за Затвор. Босна и Херцеговина.
Тада би, ако се подијели БиХ, УИО и Царину у Држави Српској, могла да контролише опозиција и јавност.
Сада у Босни и Херцеговини нема ни опозиције ни јавности.
Тако је УИО могла, и моћи ће, да несметано функционише као Трећи Ентитет.

А кад се формира стварни Трећи, функционисаће као Четврти.