среда, 7. мај 2014.

2881.
САРАЈЕВСКА
ФАЛСИФИКАЦИЈА
ЂУРЂЕВДАНА

Сарајски медијски двојац ба.вијести и Анадолу Агентуру припремио је велики пешкирски текст, достајан некадашњег чаршафисања у сарајевском Ослобођењу када је уводно излагање негдје имао Хасан Грабчановић или Хрвоје Иштук.
Текст је о Ђурђевдану.
Али о томе како су Роми Региона прославили Ђурђевдан.
Ба.вијести су онај просрал који објављује ред негативуша из Српске и Бањалуке, самоубиствбо, ножеви, убиство, па ред текста из Независних, онда ред важних просерица Иванић, Чавић, Босић, понекад Пандуркићка, па ред текста из Независних.
Анадолу не треба објашњавати.
Што се мене тиче, могу о тим поменутим и било којим њиховим миљеницима, да објављују и шаторска крила а не само пешкире.
Проблем је, међутим, што су Ђурђевдан везали само за Роме а сав свијет разумије да Срби славе Ђурђевдан. И због Светог Георгија и због Ажбахе.
Ова подмукла сторија не може се подвести под новинарску необавијештеност.
То је игнорисање једног народа и једне вјере. Покушај да се Ђурђевдан сведе на предсловенске обичаје. Бацање цвијећа у ријеке и ваљање по росној трави.
А да се из Ђурђевдана, као православног празника, искључе Срби. Тако се искључују из БиХ.
Какви Отомански Монструми.
Кад већ пешкирају, могли би мало да истраже откуд Циганима муслиманска имена и презимена а православни празници. Сигирно су Срби мрежама хватали Цигане са мсулимансим именима и затварали их у казамате док не прихвате неку српску славу.

И да мало истраже возове за Јасеновац. А не само за Подлугове.